Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Ραχοκοκαλιά της υγείας τα κρατικά νοσηλευτήρια

Όσα είπε ο Μ. Σιζόπουλος μετά την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του κόμματος του στο νοσοκομείο Λεμεσού

Τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας, ειδικά τις τελευταίες δύο χρονιές με την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του κόμματος του, στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος, η επίσκεψη «αποτελεί ένδειξη έκφρασης ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Κυρίως ο δημόσιος τομέας της υγείας, ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας, ειδικά τις τελευταίες δύο χρονιές με την πανδημία του κορωνοϊού οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι λειτουργοί υγείας των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπεράνθρωπες. Γι` αυτό και η στήριξη και οι ευχαριστίες μας πρέπει να είναι ακόμα πιο διαφανείς, πιο έντονες και κυρίως να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν».  

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ανέφερε ότι πάντοτε υπάρχουν ανησυχίες. «Τις είχαμε εκφράσει από την αρχή της πανδημίας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, χρειάζεται προγραμματισμός, τα μέτρα να μην είναι αντιφατικά αλλά συμπληρωματικά το ένα με το άλλο. Πάνω από όλα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να επιδείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα, την ανάλογη συνεργασία, με βασικό στόχο να διασφαλίσουν την δική τους υγεία αλλά και των συγγενικών και αγαπημένων τους προσώπων και συνανθρώπων μας. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα ατομικά δικαιώματα δεν περιορίζονται μόνο στον εαυτό μας. Όπως εμείς έχουμε τα δικά μας δικαιώματα, τα έχουν και οι άλλοι. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τα σεβαστούμε» ανέφερε.

(ΚΥΠΕ)

 
19943