Πρόεδρος Τυροκόμων: Έρχεται αύξηση 20% στη τιμή του χαλλουμιού

Αύξηση της τάξεως του 20% αναμένεται να επιβληθεί τις επόμενες ημέρες στην τιμή του χαλλουμιού

Αύξηση της τάξεως του 20% αναμένεται να επιβληθεί τις επόμενες ημέρες στην τιμή του χαλλουμιού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τυροκόμων, Γιώργο Πέτρου, σε δηλώσεις του στο "Πρωινό Δρομολόγιο" του ΡΙΚ.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου υπήρξε αύξηση 40% στην τιμή της πρώτης ύλης και έχει διπλασιαστεί το κόστος της ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικές αυξήσεις το προϊόν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, οι αυξήσεις είναι ανάλογες με το κόστος παραγωγής στην κάθε μονάδα και θα κυμαίνονται από €1,5 μέχρι και €3 ευρώ το κιλό στο αιγοπρόβειο χαλούμι.

Ακολούθως, ανέφερε, θα μετακυλιστεί στην τιμή του χαλουμιού και του γάλακτος η αύξηση ύψους 5 σεντ που δόθηκε στο αγελαδινό γάλα.

>>Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η συμφωνία για το χαλούμι ΠΟΠ - Τι προνοεί


Παράλληλα, όσον αφορά τις προδιαγραφές, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί μετά την σύσκεψη στις 18/7 ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη παραγωγής χαλλουμιού και του Υπουργού Γεωργίας, με την εν λόγω συμφωνία μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα γίνεται, από μέρους των τυροκομείων, παραγωγή χαλουμιών που θα είναι πλήρως συμμορφούμενα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για το ΠΟΠ και άρα από τον Αύγουστο στα ράφια των υπεραγορών θα βρίσκουμε μόνο τα χαλούμια ΠΟΠ.

 
24983