Προκήρυξη προσφοράς για τις κάμερες στους δρόμους

Προκηρύχθηκε η προσφορά για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης για τροχαίες παραβάσεις

Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η εγκατάσταση των σταθερών συσκευών φωτοεπισήμανσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, με το κόστος του έργου να υπολογίζεται στα €35.200.000 για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά το πέρας σύσκεψης για το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, ο Ανάδοχος θα εγκαταστήσει 90 σταθερές συσκευές φωτοεπισήμανσης και θα προμηθεύσει 20 κινητές.

Η Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά και ότι εντός των τριών μηνών, που προβλέπει η νομοθεσία, το κράτος θα είναι σε θέση να υπογράψει με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, τη συμφωνία για τη εγκατάσταση του συστήματος.
 
Η κ. Αναστασιάδου, επεσήμανε πως η βελτίωση της οδικής ασφάλειας δεν θα επιτευχθεί μόνο με την εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, αλλά απαιτείται πάνω από όλα, οδηγική συνείδηση και σωστή κουλτούρα, όπως είπε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, τον νυν Υπουργό Γιώργο Σαββίδη, τη Νομική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και στην προκήρυξη των προσφορών.

 
24333