Προς αναβάθμιση τουριστικές υποδομές στην ύπαιθρο και τα ορεινά

Βελτιωτικά έργα σε υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος στην ύπαιθρο και τα ορεινά προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού

Στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ύπαιθρο, το Υφυπουργείο Τουρισμού προωθεί την πραγματοποίηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της ενδοχώρας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει την αναβάθμιση μονοπατιών μελέτης της φύσης, στεγάστρων εξυπηρέτησης του ποδηλατικού τουρισμού και άλλων έργων βελτίωσης, σε χώρους δασικής αναψυχής.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ανάμεσα σε άλλα, προωθείται η ανακατασκευή ή συντήρηση στεγάστρων στα σημεία ξεκούρασης της ποδηλατικής διαδρομής Τροόδους, όπως και η αναβάθμιση των πινακίδων για διάφορα μονοπάτια μελέτης της φύσης όπως της Μαδαρής, Χορτερής, Κυπασισσιάς, Κιονών – Προφήτη Ηλία, Μονής Μαχαιρά – Πολιτικού και άλλων. Προγραμματίζεται, επίσης, η αναβάθμιση τραπεζιών, παγκακιών, στεγάστρων, σκυβαλοδοχείων και άλλων κατασκευών σε χώρους ξεκούρασης εντός δασικών περιοχών.

Οι πιο πάνω δράσεις εμπίπτουν στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων πτυχών της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.