Προς επέκταση η άδεια μητρότητας – Πότε πάει βουλή

Πότε πάει στη Βουλή το Νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση της άδειας μητρότητας – Τι θα αλλάξει

Στην εκπομπή Business Hour by Brief, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, αλλά και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Δημήτρης Δημητρίου, τόσο για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την εν λόγω Επιτροπή, όσο και για το νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει επέκταση στην άδεια μητρότητας. 

Ο κ. Δημητρίου αρχικά σημείωσε πως στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας κλήθηκε τόσο η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, όσο και ο Υφυπουργός Έρευνας, Κυριάκος Κόκκινος ώστε να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τα επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο να επικοινωνήσουν με υπηρεσίες πρόνοιας του κράτους. 

Όπως συνέχισε ο κ. Δημητρίου στην επιτροπή κλήθηκε και ο Υφυπουργός Καινοτομίας ώστε να αναλύσει τον οδικό χάρτη για το πώς προχωρά η μηχανογράφηση σε κάθε επίδομα για να λυθούν τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται. 

«Ένας άνθρωπος ο οποίος βγαίνει στην σύνταξη και αιτείται για την σύνταξη του, δεν γίνεται να περιμένει 12 και 15 μήνες και χωρίς να παίρνει απάντηση για το που είναι το αίτημα του και πότε θα πάρει την σύνταξη του. Ούτε το επίδομα ασθενείας. Ούτε το επίδομα μητρότητας. Άρα χρειάζεται να βρούμε λύσεις», σημείωσε. 

Πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας

Αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως αυτό που απασχολεί όλους είναι το πώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. 

«Ένα ζήτημα που έχει εξαγγελθεί και θα έρθει νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες είναι η επέκταση της αδείας μητρότητας. Είναι κάτι που δείχνει πως ως κράτος βελτιωνόμαστε. Ότι κάναμε με την άδεια πατρότητας θα κάνουμε και με την άδεια μητρότητας όπου θα επεκταθεί για το 2ο και 3ο παιδί», επεξήγησε. 

Δείτε αυτούσια όσα ανέφερε ο κ. Δημητρίου στο Business Hour by Brief:

Την εκπομπή Business Hour by Brief φέρνει κοντά σας η RCB

 
17273