Προς επέκταση του μέτρου φοροαπαλλαγής 50% ως κίνητρο προσέλκυσης

Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επ. Οικονομικών για το Νομοσχέδιο

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Νομοσχέδιο που αφορά τους περί φορολογίας νόμο, έτσι ώστε να επεκταθεί το χρονικό όριο φοροαπαλλαγής εκείνων που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες εισόδημα, είπε σε δήλωση της η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Να σημειώσουμε πως το εν λόγω σχέδιο αφορά φοροαπαλλαγή κατά 50% προσώπων που είναι σε θέσεις κλειδιά ξένων εταιρειών με εισοδήματα άνω των 100,000ευρώ ετησίως και δεν είναι μέχρι στιγμής φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου

Αυτούσια η δήλωση της κ. Ερωτοκρίτου:

"Σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών συζητήθηκε το Νομοσχέδιο που αφορά τους περί φορολογίας νόμο, έτσι ώστε να επεκταθεί το χρονικό όριο φοροαπαλλαγής εκείνων που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες εισόδημα. Για σήμερα αναβλήθηκε η συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου καθότι πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης της πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Όλοι άνω των 18 πρέπει να έχουν Φορολογική Ταυτότητα (Διαδικασία) <<<

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος όμως επί της ουσίας του εν λόγω Νομοσχέδιου είναι ότι θα πρέπει να δίδονται κίνητρα να χρησιμοποιείται το σωστό φορολογικό πλαίσιο της Δημοκρατίας για να προσελκύουμε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από το εξωτερικό.

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να υπεκφεύγουν κάποιοι από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Είναι σωστό ότι οι συνάδελφοι από άλλα Κόμματα είχαν ζητήσει τον κατάλογο των ατόμων που επωφελήθηκαν του υφιστάμενής νομοθεσίας της οποίας τώρα συζητείται η επέκταση της.  Επιπρόσθετα με επιστολή της η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων γνωμάτευσε ότι δεν μπορούν να κοινοποιηθούν τα ονόματα αυτών των προσώπων αφού παραβιάζονται οι νόμοι που διέπουν τα προσωπικά δεδομένα.

Ενόψει του γεγονότος ότι αυτό το Νομοσχέδιο χωρίς καμία πρωτοβουλία ή χειρισμούς της Επιτροπής Οικονομικών, αλλά λόγω της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναβάλλεται και θα είναι όμως πρώτο στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα."

 
11112
Thumbnail