Προς υλοποίηση η Α Φάση του παρακαμπτηρίου Γερμασόγειας

Το κόστος κατασκευής της Α φάσης του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 20 μήνες, ανέρχεται στα €6 εκ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο που αφορά την κατασκευή του παρακαμπτηρίου Γερμασόγειας, έργο το οποίο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γερμασόγειας, Κυριάκο Ξυδιά, «θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για σειρά κοινοτήτων της ημιορεινής Λεμεσού».  Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 20 μήνες.
 

Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γερμασόγειας, είχε τεθεί από το 1972, ωστόσο το πράσινο φως για υλοποίησή του δόθηκε πριν από μερικούς μήνες.  Ο παρακαμπτήριος θα αρχίζει από τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, θα εκτείνεται κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Άμαθου και θα καταλήγει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ντεπόζιτα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

>>> Διαβάστε ακόμη: Στα σκαριά νέος αυτοκινητόδρομος / Τα έργα που θα τρέξουν το 2021 <<<
 
Ο δρόμος θα περιλαμβάνει
δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια τρίτη λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις όπου απαιτούνται, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου, ποδηλατόδρομος, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, μοντέρνος οδικός φωτισμός, τοπιοτέχνηση των χώρων πρασίνου και ανάδειξη του παλαιού νερόμυλου.
 
Το έργο
, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γερμασόγειας, «θα δώσει μεγάλη ανάσα στη Γερμασόγεια διότι θα μας επιτρέψει να διοχετεύσουμε τη τροχαία κυκλοφορία μέσω αυτής της οδού για  να αποφορτίσουμε τον πυρήνα του χωριού κάτι που θα μας επιτρέψει να σχεδιασουμε και την ανάπλαση του».
 
«Το έργο θα εξυπηρετεί επίσης τους κατοίκους των κοινοτήτων που βρίσκονται βόρεια της Γερμασόγειας, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να μεταβαίνουν στη Λεμεσό χωρίς την καθυστέρηση που παρατηρείται όταν είναι αναγκασμένοι να περνούν από τον πυρήνα του χωριού» ανέφερε ο Κυριάκος Ξυδιάς.
 
Το κόστος κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 20 μήνες, ανέρχεται στα €6 εκ.

(ΚΥΠΕ)

 
11879
Thumbnail