Το προσωπικό του ΟΑΥ καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση του

Αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική ζητεί το προσωπικό του ΟΑΥ

Για θυματοποίηση και άνιση μεταχείριση κάνει λόγο το προσωπικό του ΟΑΥ, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη από τη Βουλή.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το προσωπικό του ΟΑΥ αναφέρεται στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 25/10 για την κάλυψη της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας για το προσωπικό και τις οικογένειές τους, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 που θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το ίδιο έπραξε η Βουλή με τα αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς των υπόλοιπων Οργανισμών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

"Το προσωπικό του Οργανισμού θεωρεί απαράδεκτη τη θυματοποίηση του, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που προβάλλει επιχειρήματα, διλήμματα και συμβολισμούς χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων ενεργειών είναι το προσωπικό και οι οικογένειες τους, εδώ και μήνες, να παραμένουν ανασφάλιστοι όσον αφορά στις υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και δημιουργώντας παράλληλα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος καθώς, μέχρι σήμερα, παραμένουν απλήρωτες εννέα απαιτήσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και δύο απαιτήσεις για τοκετούς".

 

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Το προσωπικό αναφέρει τέλος ότι παρά τα εμπόδια παραμένει προσηλωμένο στο στόχο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται, καθώς η επιτυχημένη εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι προς όφελος της κοινωνίας μας και των πολιτών της.


ΚΥΠΕ

 
15251
Thumbnail