Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας μπυραρίας στην Αγ. Νάπα

Η μπυραρία παραβίαζε συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα και είχε καταγγελθεί άλλες δύο φορές

Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, εξέδωσε σήμερα (30/7) το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για μπυραρία που βρίσκεται στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινού ελέγχου, από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στον εσωτερικό χώρο της μπυραρίας βρίσκονταν γύρω στους 140 θαμώνες, αριθμός που ξεπερνούσε τον αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του υποστατικού.

Το πρωί σήμερα, εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για εκδίκαση, υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο. Η εκδίκαση της υπόθεσης, ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στις 6 Αυγούστου.

Είχαν προηγηθεί στις 12 και 19 Ιουλίου, καταγγελίες του ίδιου υποστατικού από την Αστυνομία, με την έκδοση εξώδικων χρηματικών προστίμων, ύψους 500 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 12 Ιουλίου, είχαν εντοπιστεί να χορεύουν εντός του υποστατικού γύρω στους 15 θαμώνες, ενώ στις 19 Ιουλίου, γύρω στους 20 θαμώνες, επίσης είχαν εντοπιστεί να χορεύουν εντός του υποστατικού, κατά παράβαση των μέτρων προστασίας για την λοιμοκάθαρση.
 

 
21684