Προσπάθειες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για νεφροπαθείς

Συνεχείς οι προσπάθειες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους νεφροπαθείς, δηλώνει ο Υπ. Υγείας

Η επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Λεμεσό αποτελεί μέρος των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας για συνεχή στήριξη των νεφροπαθών συμπολιτών μας και διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας που απαιτούνται για τη θεραπεία τους, επεσήμανε σήμερα ο Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων του νέου θαλάμου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας εστιάζουν στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των νεφροπαθών συμπολιτών μας στις υπηρεσίες αιμοδιάλυσης.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Η ολοκλήρωση της επέκτασης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης που εγκαινιάστηκε σήμερα στην Λεμεσό, υπογράμμισε, υλοποιήθηκε σε συνέχεια της λειτουργίας της νέας σύγχρονης Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 και της κάλυψης των εξόδων από το Υπουργείο Υγείας για τη μετάβαση των αιμοκαθαρόμενων της περιοχής Τρόοδους στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού για τη θεραπεία τους. Παράλληλα, ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε άλλες ενέργειες που δρομολογήθηκαν και αφορούν στους αιμοκαθαρόμενους, επεσήμανε τη μετακίνηση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης Λάρνακας σε σύγχρονο χώρο στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου με την ολοκλήρωσή της, αλλά και την κάλυψη του κόστους από το Υπουργείο Υγείας για συνεδρίες αιμοδιάλυσης στον ιδιωτικό τομέα στην Επαρχία Πάφου για καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοκαθαρόμενων της περιοχής μέχρι την προκήρυξη του έργου για την υλοποίηση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου που θα γίνει εντός Φεβρουαρίου.

Με την επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι σταθμοί αιμοκάθαρσης αυξάνονται σε 34 και η Μονάδα έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι πάσχοντες νεφροπαθείς της Επαρχίας Λεμεσού.

 
14832