Πρόστιμο 14 χιλ. ευρώ σε ιατρό που δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα

Χρηματική ποινή ύψους €14.000 επέβαλε σε γιατρό η Επίτροπος για τα Προσωπικά Δεδομένα

Χρηματική ποινή ύψους €14.000 επέβαλε σε γιατρό η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου μετά από καταγγελία για δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενή του στο Instagram.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο της Επιτρόπου, παραπονούμενη κατήγγειλε ιατρό ότι κοινολόγησε και/ή διέθεσε προσωπικά δεδομένα της στο Instagram, χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεσή της.

Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας, όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι η κοινολόγηση δε συμβάδιζε με το σκοπό της συγκατάθεσης που παραχώρησε η καταγγέλουσα, αφού αποκαλύπτετο πλήρως η ταυτότητα της.

Η Επίτροπος εξέδωσε απόφαση εναντίον του Υπεύθυνου Επεξεργασίας Ιατρού, επιβάλλοντος του χρηματική ποινή ύψους €14.000, καταλήγει η ανακοίνωση.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Σε άλλη περίπτωση, η Επίτροπος επέβαλε χρηματική ποινή ύψους €1.000 σε δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αραδίππου μετά από σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτρόπου, παραπονούμενοι κατήγγειλαν το Δήμο Αραδίππου, ότι κοινολόγησε και/ή διέθεσε προσωπικά δεδομένα τους, χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεσή τους.

Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας, όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι από την πλευρά του Δήμου λήφθηκαν τα δέοντα και ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και ως εκ τούτου, η Επίτροπος έκρινε ότι το παράποπο/καταγγελία εναντίον του Δήμου δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αλλά έχρηζε περαιτέρω διερεύνησης η περαιτέρω επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από Δημοτικό Σύμβουλο.

Η Επίτροπος εξέδωσε απόφαση εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος ενήργησε ως ξεχωριστός Υπεύθυνος Επεξεργασίας επιβάλλοντας του χρηματική ποινή ύψους €1.000.

 
13595