Πρώτες Βοήθειες:Οι 5 κλινικές που συζητούν για υπηρεσίες στο ΓεΣΥ

Μόνο μία απάντησε θετικά - Μέχρι την Πέμπτη απαντούν και οι υπόλοιπες

Μάχη με τον χρόνο ούτως ώστε να ενταχθούν και τα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ δίνει ο ΟΑΥ.

Ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει σήμερα τις συναντήσεις με όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και αναμένεται εντός της εβδομάδα να λάβει τις τελικές τους αποφάσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα ο ΟΑΥ κατέθεσε πρόταση σε 5 κλινικές οι οποίες είναι:

  • Απολλώνειο Νοσοκομείο (Λευκωσία)
  • Mediterranean (Λεμεσός)
  • Ιδιωτική κλινική Napa Olympic (Αγία Νάπα)
  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Πάφος)
  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ (Λάρνακα)

Όπως πληροφορείται η Offsite μέχρι στιγμής, μόνο το Mediterranean στην Λεμεσό έχει απαντήσει θετικά για ένταξη του ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει να ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2021. 

Τα υπόλοιπα τέσσερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια μέχρι στιγμής δεν έλαβαν καμιά τελική απόφαση. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην Offsite αρμόδια πηγή, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΟΑΥ.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΟΑΥ, όπως μας λέχθηκε, λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά δεδομένα της κάθε ιδιωτικής κλινικής. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός βάσει των περιστατικών που καλύφθηκαν από τα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων το 2018, πρότεινε να τα καλύπτει με το ποσό των 60 ευρώ ανά περιστατικό. 

Ναυάγησε δύο φορές η ένταξη του Ιπποκράτειου

Δύο φορές έγιναν προσπάθειες για ένταξη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στο ΓεΣΥ, ωστόσο ΟΑΥ και διοίκηση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία. 

Όπως πληροφορείται η Offsite, ο λόγος που ναυάγησε, είναι επειδή ο ΟΑΥ ζήτησε όπως ενταχθεί και το Τμήμα Ρομποτικής Χειρουργικής. Από την πλευρά της η διοίκηση του Ιπποκράτειου δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΟΑΥ ζητώντας όπως ενταχθούν πρώτα τα υπόλοιπα τμήματα και για το Τμήμα Ρομποτικής θα αποφάσιζαν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ως εκ τούτου, ο ΟΑΥ δεν συμφώνησε, με αποτέλεσμα η ένταξη του Ιπποκράτειου στο ΓεΣΥ να εκκρεμεί μέχρι και σήμερα. 

Πηγή: Offsite

 
24366