Πρώτη αντίδραση ΑΚΕΛ για το νέο πακέτο μέτρων

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση αφού μελετήσει πρώτα τα μέτρα

Την θέση ότι το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσαν σήμερα (17/6) ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας, αποτελεί συνέχει και προέκταση του προηγούμενου πακέτου, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως το κόμμα θα τοποθετηθεί συνολικά για αυτό μόλις μελετήσει ενδελεχώς όλα τα σχέδια που περιλαμβάνει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:

Θα προβούμε σε συνολική τοποθέτηση για το πακέτο που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση, αφού μελετήσουμε ενδελεχώς όλα τα σχέδια που περιλαμβάνονται σ’ αυτό.

Ως μια πρώτη αντίδραση σημειώνουμε ότι το πακέτο αποτελεί συνέχεια και προέκτασή του προηγούμενου πακέτου -για το οποίο είχαμε δηλώσει ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση- με συγκεκριμένες προσαρμογές και στοχεύσεις.

Γνώμονας του ΑΚΕΛ είναι να βοηθηθεί η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικοοικονομικές συνέπειες από την πανδημία και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Σε αυτό στοχεύουν οι τοποθετήσεις και οι εισηγήσεις μας.

Μπορούμε, λοιπόν, εκ πρώτης να εκτιμήσουμε ως θετικό το μέτρο –που ήταν και δική μας εισήγηση- για προσαρμογή της κρατικής στήριξης ώστε να βοηθηθούν και οι επιχειρήσεις που λόγω της γεωγραφικής περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται, πλήττονται δυσανάλογα από την πανδημία, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

Παραμένει βέβαια αναπάντητο το μεγάλο πρόβλημα των ενοικίων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε τουριστικές και εμπορικές περιοχές που κατά βάση έχουν πολύ υψηλά ενοίκια.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Όσον αφορά τον τερματισμό της αυτοδήλωσης για τη μείωση του κύκλου εργασιών και την εισαγωγή προϋπόθεσης για βεβαίωση από εγκεκριμένο λογιστή, κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει δυσκολίες στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην προϋπόθεση που τίθεται.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το κράτος οφείλει να εντείνει δραστικά τους ελέγχους ώστε να αποτραπεί η θυματοποίηση των εργαζομένων, η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι επιθέσεις εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων και των απολαβών των εργαζομένων.
 

 
10830
Thumbnail