Προτιμούν διαμέρισμα παρά σπίτι οι Κύπριοι

Όλο και περισσότερα ζευγάρια αγοράζουν δυάρια διαμερίσματα παρά κατοικίες, δηλώνει ο CEO της Ask Wire

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Όλο και περισσότερα ζευγάρια αγοράζουν δυάρια διαμερίσματα σε σύγκριση με το παρελθόν παρά κατοικίες, ανέφερε στην εκπομπή Business Hour by Brief, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, Παύλος Λοΐζου.

 Σημαντικό ρόλο για αυτή την τάση φαίνεται να διαδραματίζουν όπως εξήγησε οι τιμές αλλά και η μείωση στους γάμους. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το πιο χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Κύπρου στον κόσμο που είναι στο 1,3 παιδί ανά ζευγάρι. 

>>Διαβάστε επίσης: Οι μετοχές ακινήτων δείχνουν ότι έρχεται σημαντική ανατιμολόγηση<<

Όπως ανέφερε ο κ. Λοΐζου, υπάρχει μια τάση διότι ένα διαμέρισμα δυάρι καινούργιο κυμαίνεται κυρίως στην Λευκωσία €200.00 με €240.000, ενώ μια κατοικία 3 υπνοδωματίων σε μισό οικόπεδο πολύ πιθανόν να κυμαίνεται στις €280.000 με €340.000.

>>Διαβάστε επίσης: Δεν είναι καλή η περίοδος για αγορά ακινήτων<<

Άρα, όπως καταλήγει για ένα ζευγάρι που τώρα ξεκινά πολύ πιθανόν να μην σκεφτούν καν να αγοράσουν καινούργια κατοικία και πολύ πιθανόν να πάνε για διαμέρισμα.

Όσον αφορά τα ενοίκια, ο κ. Λοΐζου δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια και δεν προβλέπει κάποια μείωση.

Αντίθετα, το πιο πιθανόν είναι να πάνε προς τα επάνω και η αύξηση στα δανειστικά επιτόκια σημαίνει ότι πολλοί που σκέφτονταν να φύγουν από το ενοίκιο και να δανειστούν για να αγοράσουν, ή σκέφτονταν να φύγουν από ενοίκιο για να χτίσουν δεν θα το πράξουν άρα κατά επέκταση θα συνεχίσει η κατάσταση με τα ενοίκια. 

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, Παύλος Λοΐζου:

 
24338