Καλεί την τοπική κοινωνία να αντιδράσει στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου καλεί όλους τους Δημότες της Γεροσκήπου να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην Πανδημοτική συγκέντρωση που διοργανώνει η «Ομάδα Πρωτουβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου», την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος, «για το ΑΚΕΛ η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών και όχι στην υποβάθμισή τους».

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποιοι Δήμοι καταργούνται – Ονόματα, Χάρτες <<<

Οι όποιες αλλαγές γίνουν, υποδεικνύει, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εθελούσιων συνεργασιών και συνεργιών, να επικυρωθούν από τις τοπικές κοινωνίες και όχι να είναι αποτέλεσμα επιβολής ή «βίαιης» εξαφάνισης αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, τονίζει, το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν πρέπει να επιτρέπει την απονομή δεσπόζουσας θέση στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αρχή.

Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ καλεί τους Δημότες της Γεροσκήπου, να παραστούν στην Πανδημοτική συγκέντρωση για να ενημερωθούν για την πορεία μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις όποιες ενέργειες ή και συμφωνίες έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες για αυτούς, χωρίς αυτούς».