Καλεί την τοπική κοινωνία να αντιδράσει στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου καλεί όλους τους Δημότες της Γεροσκήπου να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην Πανδημοτική συγκέντρωση που διοργανώνει η «Ομάδα Πρωτουβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου», την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος, «για το ΑΚΕΛ η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών και όχι στην υποβάθμισή τους».

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποιοι Δήμοι καταργούνται – Ονόματα, Χάρτες <<<

Οι όποιες αλλαγές γίνουν, υποδεικνύει, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εθελούσιων συνεργασιών και συνεργιών, να επικυρωθούν από τις τοπικές κοινωνίες και όχι να είναι αποτέλεσμα επιβολής ή «βίαιης» εξαφάνισης αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, τονίζει, το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν πρέπει να επιτρέπει την απονομή δεσπόζουσας θέση στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αρχή.

Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ καλεί τους Δημότες της Γεροσκήπου, να παραστούν στην Πανδημοτική συγκέντρωση για να ενημερωθούν για την πορεία μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις όποιες ενέργειες ή και συμφωνίες έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες για αυτούς, χωρίς αυτούς».

 
2544
Thumbnail

Στις 6.408 ανήλθε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν στην Κύπρο το 2018, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 παρουσίασε αύξηση 11,9% σε σύγκριση με 5.728 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

ad1mobile

Η συνολική αξία των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις το 2018 ανήλθε στα €2,05 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με €1,54 δις το 2017, καταγράφοντας αύξηση 19,5%.

ad2mobile

Που εκδόθηκαν οι περισσότερες άδειες οικοδομής

Σημαντικά στοιχεία μας παρέχει η έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας αναφορικά με τις πόλεις στις οποίες δόθηκαν οι άδειες οικοδομής  αφού αν και οι περισσότερες άδειες οικοδομής δόθηκαν στη Λευκωσία εντούτοις η μεγαλύτερη αξία αδειών οικοδομής σημειώθηκε στη Λεμεσό.

,

Αναλυτικά

ad1mobile

Στη Λευκωσία το 2018, δόθηκαν 2,355 άδειες οικοδομής για 2,122 οικιστικές μονάδες με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται στα 587,5  εκ. την ώρα που στη Λεμεσό δόθηκαν λιγότερες άδειες οικοδομής με περισσότερη, όμως, αξία.

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό, δόθηκαν  1,932 άδειες οικοδομής για 2,032 οικιστικές μονάδες την ώρα η συνολική άξια των αδειών ανήλθε στα 646,3 εκ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λάρνακα με 1,012 άδειες οικοδομής για 964 οικιστικές μονάδες και τη συνολική αξία να ανέρχεται στα 357,8 εκ.

Την ίδια περίοδο, στην Πάφο δόθηκαν μόλις 782 άδειες οικοδομής για 646 οικιστικές μονάδες με την αξία τους, όμως, να ανέρχεται στα 221,9 εκ.

ad2mobile

Σε πιο χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η Αμμόχωστος όπου εκδόθηκαν 327 άδειες οικοδομής για 437 οικιστικές μονάδες και με την αξία τους να μην υπερβαίνει τα 241,8 εκ. Κάτι που δείχνει ότι αν και δόθηκαν λιγότερες άδειες οικοδομής στην Αμμόχωστο απ’ ότι στην Πάφο εντούτοις η αξία τους στην Αμμόχωστο ήταν μεγαλύτερη.

 

,

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

ad1mobile
article 1