Καλεί την τοπική κοινωνία να αντιδράσει στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου καλεί όλους τους Δημότες της Γεροσκήπου να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην Πανδημοτική συγκέντρωση που διοργανώνει η «Ομάδα Πρωτουβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου», την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος, «για το ΑΚΕΛ η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών και όχι στην υποβάθμισή τους».

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποιοι Δήμοι καταργούνται – Ονόματα, Χάρτες <<<

Οι όποιες αλλαγές γίνουν, υποδεικνύει, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εθελούσιων συνεργασιών και συνεργιών, να επικυρωθούν από τις τοπικές κοινωνίες και όχι να είναι αποτέλεσμα επιβολής ή «βίαιης» εξαφάνισης αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, τονίζει, το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν πρέπει να επιτρέπει την απονομή δεσπόζουσας θέση στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αρχή.

Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ καλεί τους Δημότες της Γεροσκήπου, να παραστούν στην Πανδημοτική συγκέντρωση για να ενημερωθούν για την πορεία μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις όποιες ενέργειες ή και συμφωνίες έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες για αυτούς, χωρίς αυτούς».

 
3873
Thumbnail

Mειωμένη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Φύτος Θρασυβούλου, την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου κατά τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Θρασυβούλου, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η μείωση της επισκεψιμότητας τον Ιούνιο ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι κατεξοχήν τουριστικοί μήνες. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Δυστυχώς, είπε, «δεν θα μπορέσει η φετινή χρονιά να αγγίξει την περσινή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας».

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλουν τα μέγιστα οι πτήσεις χαμηλού κόστους. 
 
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής που είχαν «βάλει λουκέτο» λόγω της κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ευχήθηκε ωστόσο η αύξηση του τουρισμού να κρατήσει τα κέντρα αναψυχής ανοικτά φέτος, αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο. 

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ κάλεσε το Υπουργείο Τουρισμού να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα νομοθεσία που αφορά τα κέντρα αναψυχής, και η οποία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο νέο καθεστώς. 

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

article 1