Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13 Μαΐου 2022

H απώλεια της 27χρονης ΣΥΟΠ στη διάρκεια άσκησης στην ΕΦ, η εξαγγελία της υποψηφιότητας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές, η καλπάζουσα ακρίβεια, το Ουκρανικό και η πρόθεση Φινλανδίας-Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Εναποθέτει ελπιδες στον τουρισμό για ανάκαμψη το λιανεμπόριο

2/ ΟΕΒ: Εμπορικό δικαστήριο και Ναυτοδικείο θα ενισχύσουν την Κύπρο

3/ Τσιακκής: Δεν πάμε σε ύφεση, αλλά θα μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τραγωδία στην Εθνική Φρουρά» και αναφέρεται στην απώλεια της 27χρονης ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου σε ανατροπή τζιπ σε στρατόπεδο. Αλλού γράφει για αίτηση ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αν ενταχθούν Φινλανδία και Σουηδία. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρει ότι εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Νίκος Χριστοδουλίδης με πολλά οράματα και μηδέν θέσεις, όπως γράφει.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

/ Αντιδρούν οι Αστυνομικοί Σύνδεσμοι για Special πράσινης γραμμής

/ «Ξεσκονίζουν» τον πληθυσμό της Κύπρου - Στοιχεία 10 χρόνια μετά

3/ Νίκος: Εξήγγειλε την μέρα των γενεθλίων του ΔΗΚΟ

«Ο Ν. Χριστοδουλίδης εξήγγειλε το όραμά του» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι είναι υποψήφιος ο τέως ΥΠΕΞ από χθες με άνοιγμα σε όλους. Αλλού αναφέρει ότι Βουλευτές θέλουν ρεπό Δευτέρα και Παρασκευή και ότι έγινε συζήτηση για να επανέλθουν οι συνεδριάσεις στο κτίριο της Βουλής αλλά κάποιοι δεν θέλουν να έρχονται Λευκωσία τις δύο αυτές μέρες. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τη συζήτηση για τους θαλασσαιμικούς που διεξήχθη χθες στη Βουλή.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Μπήκε στο ρινγκ χωρίς κόντρες» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ο τέως ΥΠΕΞ εξήγγειλε υποψηφιότητα και δέχτηκε τα πρώτα πυρά από ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα προβάλλει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Αλλού ο «Φ» γράφει πως βρήκαν οι αρμόδιοι λύση για τις κάμερες για τα ενοικιαζόμενα οχήματα και πως οι ενοικιαστές θα γράφουν τα στοιχεία τους σε πλατφόρμα.

«Επιδιώκουν να φορτώσουν ξανά το λογαριασμό της κρίσης στους ώμους των μισθωτών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει πως οι συντεχνίες ζητούν άμεση στήριξη των εργαζομένων και συγκράτηση της ακρίβειας. Αλλού αναφέρει ότι σε άμεση και ανοικτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ προειδοποιεί η Ρωσία με αφορμή την κατάθεση υποψηφιότητας από την Φινλανδία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ρατσιστικές συμπεριφορές προς θαλασσαιμικούς όπως καταγγέλθηκαν χθες στη Βουλή.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Μαχαίρωσε την Κύπρο ο Σχοινάς!» και αναφέρεται σε πλήγμα κατά της ΚΔ με την στήριξη της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεθοδεύουν εθνικό κατώτατο μισθό μαϊμού στα όρια της φτώχειας.  Επίσης αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ επέλεξε τον υποψήφιό του συγκροτημένα και με αρχές.

Υπό τον τίτλο «Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς (τους οποίους οι ίδιοι εκλέγουν!)» το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» αναφέρει στο κύριό του θέμα σε έρευνα του συνδέσμου επιχειρήσεων δημοσκοπήσεων.  Αλλού αναφέρεται σε στοιχεία για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το «Π» αναφέρει αλλού ότι καταγράφεται μείωση 14,5% στις εγγραφές οχημάτων την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου.

ΚΥΠΕ

 
20856