Πρωτοσέλιδα σήμερα (1/8): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 1 Αυγούστου 2022

Οι κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν στα ανοιχτά της ανατολικής Μεσογείου, οι έρευνες στις Κεντρικές Φυλακές, το Κυπριακό, το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, το ενδεχόμενο υποβάθμισης της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2023, το χάλκινο μετάλλιο του Μάριου Γεωργίου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, καθώς και άλλα θέματα προβάλλονται στο σημερινό Τύπο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Συναντήσεων συνέχεια για κατώτατο αύριο Τρίτη

2/ Από σήμερα αύξηση 20% στα κόμιστρα των ταξί (ΠΟΣΑ)

3/ Ηλεκτροσόκ: Το 2019 πληρώναμε 22 σεντ την κιλοβατώρα και τώρα 37

H «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Πρόθεση Ερντογάν να τρυπήσει στα αμερικανικά τεμάχια» και γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ελλάδας έχει ενδείξεις ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα οικόπεδα 5 και 10. Αλλού γράφει ότι η ΑΗΚ αιτήθηκε 60 μεγαβάτ ΑΠΕ. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ ότι ήταν μεγάλο λάθος των Ηνωμένων Εθνών το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Αρχή Διαφθοράς: Στο συρτάρι η 1η καταγγελία -Πρώτα οι κανονισμοί

2/ Τα ληγμένα φάρμακα θα επιστρέφονται στα φαρμακεία

3/ Αύγουστος: Γεμάτος μουσική και παραστάσεις

4/ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ: Από 1,962 φοιτητές σε 55,000. Κάτι γίνεται. Οι υποψήφιοι τι λένε;

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Με ποινική ανάκριση εκδικούνται Αριστοτέλους» γράφει ότι φορτώνουν στη Διευθύντρια των Φυλακών διαρροή ενός αδιαβάθμητου mail, ενώ λέει ότι δεν έγινε καμία ανάκριση για διαρροή απόρρητης επιστολής της Υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και για το ανακριτικό υλικό που παραδόθηκε στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη από την Α.Αριστοτέλους και δημοσιοποιήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, μέχρι το τέλος του Αυγούστου ή αρχές του Σεπτέμβρη μπορεί να δημοσιευτεί το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με τους Mοοdy’s, η αύξηση των επιτοκίων κρίνεται θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών της ευρωζώνης.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Θερμαίνει τις μηχανές» γράφει ότι ο απόπλους του Αμπντουλχαμίντ Χαν από το λιμάνι του Τασουτζού σήμανε συναγερμό σε Λευκωσία και Αθήνα. Αλλού προβάλλει εσωτερικό σημείωμα από την ηγεσία της Αστυνομίας στους επικεφαλής διευθύνσεων και υπηρεσιών μετά την τελευταία απόδραση, την 17η σε δύο χρόνια, στο οποίο σημειώνεται ότι οι αποδράσεις πλήττουν το κύρος και  την αξιοπρέπεια του σώματος. Προβάλλει επίσης το χάλκινο μετάλλιο του πρωταθλητή Μάριου Γεωργίου στο Σύνθετο στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Κλιμακώνεται η ένταση για τα αέρια στην Ανατολική Μεσόγειο» και γράφει ότι νέες Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Κύπρο εξέδωσε η Τουρκία. Γράφει αλλού ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα πωλείται χαλλούμι χωρίς τη σφραγίδα του ΠΟΠ. Αλλού αναφέρει ότι πάνω από 4 εκατομμύρια ήταν οι πρόσφυγες το 2021 οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν λόγω πολέμων, βίας και φυσικών καταστροφών.

ΚΥΠΕ

 
24987