Πρωτοσέλιδα σήμερα (20/01): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 20/01/2022

Η εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα βιασμών, η δημόσια συζήτηση για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, οι αυξήσεις σε υλικά οικοδομής και στο λιμάνι Λεμεσού, η διαχείριση της πανδημίας, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο και η χιονόπτωση σε ημιορεινές περιοχές, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Λιμάνι – μαρίνα Λάρνακας: Πόλος έλξης και για άλλες επενδύσεις

2/ Ανάλυση Πέμπτης: Ίσως δούμε έναν διατηρήσιμο υψηλό πληθωρισμό

3/ Pre-seed, Seed και Innovate: Πότε εκπνέουν οι προθεσμίες
 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιδέα του ΑΚΕΛ ο East Med» γράφει ότι στο μεγαλύτερο επικριτή της Κυβέρνησης, σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, εξελίχθηκε και πάλι το ΑΚΕΛ και ότι τον Ιούλιο του 2020 έλεγε στη Βολή πως η ιδέα για τον αγωγό κατατέθηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια. Αλλού γράφει ότι εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα βιασμών και ότι η κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να διερευνήσει κάθε καταγγελία ή πληροφορία για εμπλοκή προσώπων από την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ελληνική πλευρά δύναται να πετύχει, υπό προϋποθέσεις την αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο εκτίμησε στην «Αλήθεια» ο καθηγητής Μάνος Καραγιάννης.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Επιστροφή γλυπτών Παρθενώνα: Στροφή των Άγγλων - Πιέζει η Ελλάδα

2/ Self Test: Από βδομάδας θα πάρουμε 2η συσκευασία

3/ Πέντε σοβαρές καταγγελίες κατά αστυνομικών το 2021

4/ Υπόθεση Αζέρου: Έρχονται εξελίξεις - Τι ισχύει με κατηγορητήριο

5/ Λουκαΐδης: Βλέπουμε και υποψήφιο εκτός Αριστεράς
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έρευνες και στην Κύπρο για την παρέα των βιαστών» γράφει ότι για κύκλωμα που δρούσε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο, αλλά και στην Κύπρο κάνει λόγο Ελλαδίτης ακτιβιστής, ο οποίος αναμένεται να δώσει κατάθεση στην κυπριακή Αστυνομία. Γράφει, επίσης, ότι μικρές χαλαρώσεις όσον αφορά τα ταξίδια και τις επαφές κρουσμάτων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, την ώρα που οι επιδημιολόγοι λένε «όχι» στη χορήγηση τέταρτης δόσης σε υπερήλικες και ευπαθείς ομάδες, αλλά και στον εμβολιασμό με την τρίτη δόση των πολιτών κάτω των 18 ετών. Σε άλλο θέμα γράφει για κύμα νέων αυξήσεων στα τέλη στο Λιμάνι Λεμεσού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
O «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κτίστηκε γερό τείχος ανοσίας» γράφει ότι η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού και του ποσοστού θετικότητας τις τελευταίες μέρες, σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, καθώς και του αριθμού των πολιτών που ήδη έχουν μολυνθεί και νοσήσει, καταδεικνύουν ότι έχει κτισθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας. Αλλού γράφει ότι αρκετές περιοχές ντύθηκαν χθες στα λευκά, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έφεραν χιονόπτωση μέχρι και τις ημιορεινές περιοχές. Γράφει, επίσης, ότι εν αναμονή της επιστολής - κατάθεσης του ακτιβιστή για κυκλώματα πορνείας ο Αρχηγός της  Αστυνομίας ζήτησε ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές κατά πόσο υπάρχουν στην Κύπρο πρόσωπα που εμπλέκονται σε κύκλωμα πορνείας.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις και όποιος αντέξει…» αναφέρεται σε αυξήσεις μέχρι 40% στις τιμές στα υλικά οικοδομής και αυξήσεις που σπάζουν κόκαλα στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ότι ο ακτιβιστής που βοήθησε να δει το φως της δημοσιότητας η καταγγελία 24χρονης για ομαδικό βιασμό της αποστέλλει επιστολή στις κυπριακές Αρχές με όσα ο ίδιος γνωρίζει για την εμπλοκή και Κύπριου στην εμπορία προσώπων και τα κυκλώματα βιασμών και κάνει λόγο για διαβεβαιώσεις ότι θα διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες. Αλλού γράφει ότι στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές και πολλές ημιορεινές περιοχές, συνθέτοντας ένα μαγικό τοπίο, παράλληλα, όμως, δημιουργήθηκαν και προβλήματα στο οδικό δίκτυο.  
 
Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Έκκληση για βοήθεια με την θέρμανση καθώς παγώνουν οι κάτοικοι στα χωριά» και γράφει ότι καθώς ο χειμωνιάτικος καιρός συνεχίζεται σε ολόκληρη την Κύπρο με τις θερμοκρασίες το βράδυ της Τετάρτης να αναμενόταν να φτάσουν τους -9 Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, οι ορεινές κοινότητες εξέφρασαν παράπονο για ανεπαρκείς επιχορηγήσεις για την θέρμανση. Αλλού γράφει ότι από την 1η Μαρτίου οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 θα εξαιρούνται των ταξιδιωτικών περιορισμών στη βάση της επιδημιολογικής κατηγοριοποίησης χωρών. Σε άλλο θέμα η "CM" γράφει ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως οι καταγγελίες για κύκλωμα βιαστών που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο διερευνώνται.

ΚΥΠΕ

 
20784