Πρωτοσέλιδα σήμερα (26/9): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 26 Σεπτεμβρίου

Το μεταναστευτικό και το ταξίδι του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στις ΗΠΑ για να δώσει στοιχεία και αποδείξεις στον ΟΗΕ για την κατάσταση, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Ακακίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συρματοπλέγματα στην περιοχή για αναχαίτιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, η εκδήλωση συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν, η εφαρμογή από σήμερα της τέταρτης δόσης για τους άνω των 30, οι δηλώσεις του ποινικού ανακριτή στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου καθώς και άλλα θέματα προβάλλονται πρωτοσέλιδα στο σημερινό Τύπο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Στην Επ.Οικονομικών η νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική της οικονομίας

2/ Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Εγγράφηκαν περισσότερα απ' όσο περίμεναν

3/ Ατζέντα Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

H «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Ανοικτή πληγή το μεταναστευτικό» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στον ΟΗΕ με στοιχεία και αποδείξεις αφού υπερδιπλασιάστηκαν φέτος οι αφίξεις. Αλλού γράφει ότι στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος διαχείρισης της αγοράς ηλεκτρισμού. Αναφέρεται επίσης στα περιστατικά βίας και γράφει ότι οι αριθμοί το α’ εξάμηνο φέτος είναι πολύ αυξημένοι μετά την πανδημία, λόγω των επεισοδίων στα γήπεδα.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

1/ Ιατροδικαστική: Ψάχνουν δραστικές αλλαγές Στέφη - Χατζηπαντέλας

2/ Έχετε λυκόσκυλο ή poodle; Πόσα τ.μ. πρέπει να είναι το κλουβί

3/ Θα διαφημίζουν την οδική ασφάλεια αλλιώς θα πάνε ...Φυλακή

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Καυτή διαπραγμάτευση για τις αμοιβές των νοσηλευτηρίων» και γράφει ότι δύσκολο έως και ακατόρθωτο μοιάζει να είναι το εγχείρημα του ΟΑΥ για αλλαγές στις αποζημιώσεις των νοσηλευτηρίων στο τέλος του χρόνου. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλο Μυλωνά, υπάρχουν 300-400 αιτήματα για άνοιγμα θέσεων σχολικών συνοδών με το υπουργείο να απαντά ότι ο αριθμός είναι υπερβολικός. Γράφει επίσης ότι από σήμερα η τέταρτη δόση θα προσφέρεται για τους άνω των 30.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ξέσπασμα Μάτσα για τη δολοφονία» και προβάλλει χθεσινή δήλωση του ποινικού ανακριτή στην υπόθεση, Σάββα Μάτσα ότι με κατάλληλη διερεύνηση οι δολοφόνοι του Θανάση μπορούν να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αναφέρεται επίσης στη διαμαρτυρία δεκάδων πολιτών έξω από την ιρανική πρεσβεία στη Λευκωσία με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Προβάλλει επίσης την ομιλία της Υπουργού Δικαιοσύνης στην 8η πορεία ΛΟΑΤΙ η οποία μίλησε για υλοποιηθείσες και μελλοντικές δεσμεύσεις.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Ούτε ο Αβέρωφ ούτε ο Χριστοδουλίδης μπορούν να φέρουν την αλλαγή» προβάλλει δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου ότι στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον. Γράφει επίσης ότι στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι των περιοχών Αστρομερίτη, Ακακίου, Περιστερώνας, Αυλώνας, Δένειας και Μάμμαρι για τα συρματοπλέγματα κατά το μήκος της ουδέτερες ζώνης. Αλλού αναφέρει ότι κομματικές παρεμβάσεις ‘σκότωσαν’ τη θεατρική ομάδα της Σχολής Τυφλών.

ΚΥΠΕ

 
25008