Πρωτοσέλιδα σήμερα (31/8): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 31 Αυγούστου 2022

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 8χρονου παιδιού από σκύλο, η κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και στα σχολεία, και ο απόηχος από την έκθεση της ΕΥ για τις πολιτογραφήσεις, είναι εκ των βασικών θεμάτων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Κατώτατος: Τελευταία ευκαιρία για ομοφωνία και θεσπίζεται 

2/ Πλήγμα για τον τουρισμό η ενδεχόμενη απαγόρευση βίζας σε Ρώσους

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ψάχνουν τον επικίνδυνο σκύλο» και αναφέρεται σε άγρια επίθεση ροτβάιλερ σε 8χρονο παιδί, το οποίο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση αποκατάστασης των σοβαρών τραυμάτων. Σε άλλο θέμα της η «Α» αναφέρεται στο κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα και γράφει ότι εξαπατούσαν τις υπηρεσίες του κράτους με ψευδείς δηλώσεις. Αλλού προβάλλεται η απάντηση του ΔΗΣΥ στον Γενικό Ελεγκτή με ανακοίνωση έξι σημείων, ενώ ο Ελεγκτής προειδοποιεί ότι θα καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Κομισιόν.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Ξανά στο προσκήνιο οι σχολικοί συνοδοί - Μεγάλες οι ανάγκες

2/ Ασφαλτικά: Μετά το Προεδρικό πάνε όλοι στη Βουλή

3/ Kάνναβη: Μέσα σε 7 μήνες έσπασε το φράγμα κατασχέσεων τριετίας

4/ YΠΑΜ: Θέλει αντιαεροπορική ομπρέλα - Έντονες διεργασίες

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Οικονομικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας μας» και γράφει ότι κάποιοι δεν θέλουν να ενταχθούν τα ιδιωτικά ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα του ο «Π» αναφέρει ότι ανακλήθηκαν 45 «χρυσά» διαβατήρια και αναμένεται να κατατεθούν νέες ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων και ντιβέλοπερ. Αλλού αναφέρεται ότι καταργούνται και πάλι οι μάσκες και τα rapid test για τους μαθητές, ενώ αναμένεται να κλειδώσει σήμερα και η κατάργηση χρήσης μάσκας σε όλους του κλειστούς χώρους.

Υπό τον τίτλο «Μάρμαρα Τουρκίας γέμισε ο τόπος» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο πρώτο θέμα του για τη μεταφορά υλικών, όπως πλακάκια, μάρμαρα και γρανίτες από την Τουρκία στην κυπριακή αγορά. Σε άλλο θέμα του, ο  «Φ» αναφέρεται σε άγριο φονικό άστεγης στην καρδιά της Λευκωσίας. Αλλού, ο «Φ» γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας θα καταθέσει σήμερα στο Υπουργικό προσχέδιο για τον κατώτατο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια για τα υπερκέρδη από την ακρίβεια» γράφει για αυξημένα έσοδα 700 εκατ. ευρώ για την Κυβέρνηση λόγω του πληθωρισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ξεσκέπασε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για τις απώλειες εκατομμυρίων που χαρίστηκαν στους επενδυτές «χρυσών» διαβατηρίων. Προβάλλεται επίσης η κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και στα σχολεία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έρευνα για τον ρόλο δικηγορικών γραφείων για τα διαβατήρια» και γράφει ότι εξετάστηκαν περισσότερα από 20 μεγάλα δικηγορικά γραφεία και έχουν ήδη πληρωθεί πρόστιμα 70.000 ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται η καταπόντιση 60 πήλινων αμφορέων στην ακτή της Ορόκλινης, την Τρίτη, προκειμένου να ενισχυθεί ο τεχνητός ύφαλος για προσέλκυση ψαριών και αύξηση του καταδυτικού τουρισμού. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει τον σοβαρό τραυματισμό ενός 8χρονου παιδιού από επίθεση σκύλων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Ξημέρωσε με κατώτατο στην Κύπρο» γράφει ότι είναι στα χέρια του Προέδρου η πρόταση του Υπουργού Εργασίας και ότι θα την παρουσιάσει και στους κοινωνικούς εταίρους. Αλλού γράφει ότι πωλήθηκε έναντι 20 εκατ. ευρώ το Γιώρκειο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέφτει το ευρώ και καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.

ΚΥΠΕ

 
24979