Πρωτοσέλιδα σήμερα (3/9): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 3 Σεπτεμβρίου 2022

Οι πολύ ψηλές στα ενοίκια των διαμερισμάτων με την Λεμεσό να κατέχει την πρωτιά, οι καταγγελίες ΑΚΕΛ για τις εισφορές από πολιτογραφηθέντες στο ΔΗΣΥ, η αναμενόμενη αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, η αυτεπάγγελτη έρευνα ΡΑΕΚ για την ΑΗΚ, η παράδοση του αεροσκάφους από την ελληνική κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η παρότρυνση της Κομισιόν για τις εκστρατείας εμβολιασμού των κρατών μελών, καθώς και το νέο θανατηφόρο με θύμα διανομέα φαγητού είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Τράπεζα Κύπρου: Πλέον μόνο αισιοδοξία και καλές ειδήσεις

2/ Ανάσα για καταναλωτές - Αισθητή μείωση στις τιμές καυσίμων 

3/ RANKING: Χωρίς εργασιακή εμπειρία 7 στους 10 φοιτητές στην ΕΕ

4/ Who is Who: Νεόφυτος Παπαλαζάρου - Δήμαρχος Γερίου

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ερευνα για υπερκοστολογημένους λογαριασμούς και γράφει ότι η ΡΑΕΚ εξετάζει ενδεχόμενη παράβαση της ΑΗΚ στους όρους άδειας προμήθειας. Αλλού αναφέρει ότι η στάση που θα κρατήσουν τρίτες χώρες που αγοράζουν σημαντικές ή και αυξημένες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, όπως η Κίνα και η Ινδία θα παίξουν ρόλο στην αποτελεσματικότητα του πλαφόν. Προβάλλει επίσης το νέο θανατηφόρο με τον 35χρονο Χρίστο Χριστοδούλου το 27ο θύμα στην άσφαλτο.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Φίλτρα για καθαρό αέρα στις τάξεις αλλά πρώτα στα ορεινά

2/ Κεντρικές Φυλακές: Ολοκληρώνεται ένα πόρισμα, περιμένουν άλλα δυο

3/ Αυτά τα φεστιβάλ δεν πρέπει να τα χάσετε τον Σεπτέμβριο

4 Μεταναστευτικό: Ψάχνουν τρόπους για συνεργασία με την Τ/κ πλευρά 

O “Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Οικογενειακό Δίκαιο που δεν βρίσκεις το …δίκαιο σου» γράφει στο κύριο του θέμα ότι αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου η οποία εκκρεμούσε από το 2018. Γράφει ότι ακόμα στο περίμενε είναι το θέμα της παραίτησης του Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου και ότι το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου θα είναι έτοιμο περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αλλού στη συμπεριφορά φρουρού ασφαλείας έναντι Ιρανής αιτήτριας σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε και κάνει λόγο για «χυδαία και αισχρή αντιμετώπιση».

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Καίνε τα ενοίκια διαμερισμάτων» και γράφει ότι δραματική είναι η κατάσταση με τις τιμές των διαμερισμάτων παγκύπρια με τη Λεμεσό να κατέχει τα σκήπτρα της ακριβότερης πόλης. Αλλού προβάλλει την παράδοση του Προεδρικού αεροσκάφος από την Ελλάδα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δηλώνει πως πρόκειται για την ελάχιστη ανταπόδοση προς την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η Λευκωσία καρφώνει την Τουρκία για εμπάργκο κατά Ρωσίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Νέα στοιχεία για εισφορές στον ΔΗΣΥ από τα ‘χρυσά’ διαβατήρια» γράφει ότι έπαιρναν διαβατήρια από το Προεδρικό και μετά έκαναν εισφορές στο κόμμα. Αλλού αναφέρεται σε αυξήσεις  62% στον ηλεκτρισμό και 32% στα πετρελαιοειδή.  Προβάλλει επίσης δήλωση του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι καθήκον μιας κυβέρνησης αλλά είναι το χρέος της κοινωνίας προς τις επόμενες γενιές.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «ΕΕ: Προτεραιότητα η γεφύρωση του χάσματος στα εμβόλια» και γράφει ότι τα κράτη μέλη καλούνται να εντείνουν τις εκστρατείες διαφώτισης για τους εμβολιασμούς. Αλλού προβάλλει την παράδοση του Προεδρικού αεροσκάφος στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι η Ρωσία δεν θα επαναλειτουργήσει τον αγωγό φυσικού αερίου.

ΚΥΠΕ

 
24987