Πρωτοσέλιδα σήμερα Τύπος και Online

Επιακόπηση Τύπου

Οι συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές με την εμπλοκή του ονόματος του πρώην Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και τις αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη, η πρόταση για επέκταση της σχολικής χρονιάς που φέρνει σε αντιπαράθεση γονείς και εκπαιδευτικούς, η μετάβαση του τρίχρονου παιδιού για επέμβαση στην Αθήνα, το Ουκρανικό και το θέμα του εργοστασίου ασφάλτου στο Δάλι είναι τα θέματα που δεσπόζουν στα προτωσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων το Σάββατο.

Στο ηλεκτρονικό portal Οffsire τα κύρια θέματα είναι:

ΑΚΕΛ/Προεδρικές: Ανάβει μηχανές - Συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή

Φωτογραφία και πρόστιμο θα περιμένει τους Τ/κ στα οδοφράγματα

Το Ναυτοδικείο ρίχνει άγκυρα στην Κύπρο - Φέρνει νέα δεδομένα

Τέλος η πλαστική σακούλα των 6 σεντ στα ταμεία υπεραγορών

 Ανεργιακό: Θα παίρνεις πιο πολλά € αν καθυστερούν να στο στείλουν
 
 Στο οικονομικό portal Βrief τα κύρια θέματα είναι:
 Ομόλογα βιωσιμότητας, η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο

Θετικότερο, υπό προϋποθέσεις, το 2022 για τα ταξίδια

Who is Who: Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος - Πρόεδρος Δ.Σ ΙδΕΚ

RANKING: Πόσο ρεύμα κατανάλωσαν από ΑΠΕ οι χώρες της ΕΕ

Η Agenda επιχειρηματικότητας & καινοτομίας της εβδομάδας

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Στα ‘μαχαίρια` ξανά γονείς-εκπαιδευτικοί» αναφέρεται σε νέα σύγκρουση με αφορμή πρόταση επέκτασης της σχολικής περιόδου από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να την απορρίπτουν κατηγορηματικά. Αλλού αναφέρεται σε ‘ξεκατινιάσματα’ και προβάλλει την αντίδραση του πρώην Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη σε εκπομπή του «Σίγμα» ότι αν του έδινε το Υπουργείο Άμυνας ή Ενέργειας δεν θα αποχωρούσε, με τον πρώτο να λέει ότι ενδεχομένως τον απατά η μνήμη του τον Πρόεδρο και τον τελευταίο να χαρακτηρίζει τον κ. Παμπορίδη «ασυνεπή». Γράφει αλλού ότι στην Αθήνα βρίσκεται το τρίχρονο αγοράκι με καρδιοπάθεια και θα υποβληθεί σε επέμβαση.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Προς χαλαρώσεις, βλέποντας και κάνοντας» γράφει ότι η επέκταση του Test to Stay ανοίγει τον δρόμο για σταδιακή άρση περιορισμών. Γράφει αλλού ότι πολιτικός από τον Λίβανο, αιτητής πολιτικού ασύλου, υποστηρίζει ότι κρατείται παράνομα στη Λακατάμια εδώ και δύο μήνες και επιχειρεί να ανατρέψει τη δρομολογημένη απέλασή του. Γράφει επίσης ότι αν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου δεν προσέλθουν οι συντεχνίες σε διάλογο για μείωση του προσωπικού, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα ενεργοποιήσει την άλλη επιλογή που της δίνει η νομοθεσία, τους πλεονασμούς.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στον χορό κι ο Παμπορίδης» γράφει στο κύριο θέμα του ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έριξε το γάντι, ο πρώην Υπουργός το σήκωσε κι έστησαν σκηνικό Προεδρικών. Γράφει επίσης ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί για ρωσική εισβολή τον επόμενο μήνα ενώ αυξάνονται περαιτέρω οι Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα. Ο «Φ» γράφει αλλού ότι περνούν ξανά από ψυχομετρικά τεστ 411 υποψήφιοι για πρόσληψη σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.
 
Η «Χαραυγή»
τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ξεπούλησαν Συνεργατισμό και λιμάνι και ξεσαλώνουν τράπεζες και διαχειριστές!» και γράφει ότι σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, είναι σκανδαλώδης η συμφωνία για το λιμάνι που ζημιώνει οικονομία και κοινωνία, ενώ λέει ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους με αυξήσεις-φωτιά. Γράφει αλλού ότι το 20,2% των Κυπρίων δεν μπορεί να κρατήσουν επαρκώς το σπίτι τους ζεστό και θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα κριτήρια για έκτακτο επίδομα θέρμανσης. Επίσης γράφει ότι εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι μένουν χωρίς εισόδημα και κατέρχονται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
H αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” κάτω από τον τίτλο «Το πιστοποιητικό υγείας ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί» γράφει ότι Ισραηλινός εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι στην εποχή της μετάλλαξης Όμικρον, η αποτελεσματικότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι λιγότερο σχετική. Αλλού αναφέρει ότι δίκτυα και σχοινιά που κατάφερα να εισχωρήσουν στις θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα όπου βρίσκονται οι φώκιες Μονάχους Μονάχους έχουν αφαιρεθεί.  Γράφει επίσης ότι δεν έχει εξευρεθεί ακόμη λύση για το θέμα του εργοστασίου ασφάλτου στο Δάλι.

 
 ΚΥΠΕ