Προϋπολογισμός 2022: Μάζεψε ήδη 30 ψήφους– Τυπικό πλέον το 2ημερο

Χωρίς επανάληψη του περσινού φιάσκου φαίνεται να προχωρά η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής του Προϋπολογισμού 2022, αφού φέτος από την πρώτη κιόλας μέρα συγκέντρωσε 30 ψήφους, με τους αρχηγούς τουλάχιστον τριών κομμάτων να ξεκαθαρίζουν ότι θα υπερψηφίσουν τον Προυπολογισμό του 2022. 

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Ειδικότερα, πέραν του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν, τοποθετήθηκαν υπέρ της έγκρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού, μετατρέποντας ουσιαστικά τη σημερινή (16/12) και αυριανή (17/12) συζήτηση του Προϋπολογισμού σε μία τυπική διαδικασία. 

«Παρά του ότι πιστεύουμε πως δεν έχει παρουσιαστεί ένας ολοκληρωμένος κυβερνητικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας, ούτε και αντιμετώπισης των δημοσιονομικών κινδύνων που έχουμε περιγράψει, το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό για το 2022», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος. (Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του εδώ). 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν, δανείστηκε φράση του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου για να δηλώσει τη στήριξη του στον Προυπολογισμό. Είπε συγκεκριμένα: «Επιτρέψτε μου να δανειστώ τα λόγια του αείμνηστου Πρώην Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος, ως έγκριτος νομικός και έμπειρος πολιτικός, είχε πρωτοστατήσει την περίοδο εκείνη, στην προσπάθεια να διαχωρίσει την ανάγκη λειτουργίας του κράτους, από την άσκηση κριτικής στην εκάστοτε διακυβέρνηση. Όπως ο ίδιος τόνιζε στις ομιλίες του, «η έγκριση και υπερψήφιση των ετήσιων προϋπολογισμών, με κανένα τρόπο δε συνιστά -ούτε και μπορεί να ερμηνευθεί ως έγκριση ή ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και άλλη πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης… Γι’ αυτό και εμείς, αποφασίσαμε να υπερψηφίσουμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό». (Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του εδώ).

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός που συζητούν σήμερα, είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλον, σημειώνοντας πως «ο προϋπολογισμός είναι η πυξίδα μας. Το εργαλείο που θέτει τους όρους και τους πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης. Η ψήφισή του αποτελεί δικαίως την κορυφαία πράξη του κοινοβουλίου… Ενώ ακόμη κι αν ζούμε μέρες πανδημίας, η σωστή διαχείρισή της μας δίνει σήμερα το δικαίωμα, όχι να αναλύουμε την ύφεση, αλλά να επεξηγούμε την ανάπτυξη». (Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του εδώ).

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Το πρόγραμμα σήμερα 

Η Ολομέλεια της Βουλής σήμερα (16/12) συνεχίζει τη συζήτηση του Προϋπολογισμού με ομιλίες από βουλευτές όλων των κομμάτων. 

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

bvcadwadawd

gbfvdcadawadawd