Προϋπολογισμός 2022:Όσα συζητήθηκαν την 1η ημέρα στην Ολομέλεια

Η Brief παρακολούθησε τη συζήτηση - Όλες οι τοποθετήσεις των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων

Ολοκληρώθηκε σήμερα (15/12) η πρώτη μέρα από την τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού 2022 με τις ομιλίες των κομματικών αρχηγών  96 τροπολογίες κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται πως θα μιλήσουν σχεδόν όλοι οι Βουλευτές.

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή συνολικά 31 τροποποιήσεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2022 για σκοπούς ενσωμάτωσής τους στον κυρίως προϋπολογισμό και υποβολής τους προς έγκριση από την ολομέλεια του σώματος.

>>> Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις τροπολογίες και τι αφορούν <<<

Προηγουμένως η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε περίπου στις 15:00 με νομοθετική εργασία και ακολούθως η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου παρουσίασε την σύνοψη της έκθεσης της Επιτροπής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και εδώ:

Ακολούθως κατά τη σημερινή συζήτηση είχαμε τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, ξεκινώντας από το μικρότερο και καταλήγοντας στο μεγαλύτερο κόμμα.

Οι αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ είχαν στη διάθεσή τους 40 λεπτά για την ομιλία τους, ενώ οι αρχηγοί των κομμάτων ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαν 30 λεπτά στην διάθεση τους για εκφώνηση της ομιλίας τους.

Ειδικότερα, η σειρά των κομμάτων ήταν: 

Η Brief παρακολούθησε τη συζήτηση και σας μετέφερε τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων

As it Happened