Προϋπολογισμός: Αισιόδοξος ο Αβέρωφ / Νικόλας: Μας απέκλεισαν

Τι δήλωσαν μετά τη συνεδρία των πολιτικών αρχηγών Πρόεδρος ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2021 παρουσίασε σήμερα (8/1) στα πολιτικά κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Κατά την σύσκεψη που ξεκίνησε στις 10 το πρωί (8/1), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεύθυνε έκκληση προς τα κόμματα όπως υπερψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό, αφού αυτός, όπως έγραψε και χθες (7/1) η Briefείναι άρρηκτα συνδεδεμένος και μετά μέτρα στήριξης για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά και την σημερινή συνεδρίαση ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία ψήφιση τους εξαιτίας και της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ«στις πρωτόγνωρες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος και οι πολίτες, η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι πέραν από αναγκαία. Δεν είναι μόνο για να μπορεί να λειτουργεί το κράτος, να έχουμε το σύστημα υγείας, να έχουμε πληρωμές συντάξεων και κοινωνικών παροχών.  Χρειαζόμαστε τον προϋπολογισμό για την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων. Χρειαζόμαστε τον προϋπολογισμό για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δηλώνω μετά και από το πέρας της σύσκεψης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη συγκρατημένη μου αισιοδοξία ότι τις προσεχείς μέρες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να μπορέσουμε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο να σταθούμε δίπλα και στις ομάδες πολιτών, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη».

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε την θέση του κόμματος του ότι είναι έτοιμο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν και εφόσον δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε επίσης λόγο για αποκλεισμό του κόμματος του από τις συζητήσεις για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο ακόλουθο βίντεο:

 
25008