Προϋπολογισμός: Μάλλον στις 6 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή

Τέλος Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό - Δεν «κλείδωσαν» ακόμα οι ημερομηνίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Χωρίς να έχουν «κλειδώσει» οι ημερομηνίες ακόμα, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης  προσανατολίζεται να καταθέσει τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών στις 06 Οκτωβρίου για συζήτηση.

Στην Επιτροπή τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να τον μελετήσουν και να βάλουν τις δικές τους πινελιές μέσω τροπολογιών που είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

O κρατικός προϋπολογισμός για το 2023 καταρτίζεται σε διπλή μορφή  στο πλαίσιο της μετάβασης της κρατικής μηχανής προς το νέο ολοκληρωμένο μηχανογραφημένο Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning – ERP).

Τονίζεται ότι ο προϋπολογισμός για το 2022 είναι ελλειμματικός. Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη σταδιακή επαναφορά των κρατικών προϋπολογισμών σε συνθήκες ισοζυγίου από το έτος 2024.

>>>>Διαβάστε επίσης: Επ. Οικονομικών: 3 μεγάλα θέματα στην ατζέντα από Σεπτέμβρη<<<<

Μέσα Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια

Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στην Ολομέλεια στα μέσα Δεκεμβρίου 2022 για την καθιερωμένη τριήμερη συζήτηση με στόχο την ψήφισή του.

Μιλώντας στην Brief η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν έχει ενημέρωση για το χρόνο που θα κατατεθούν οι προϋπολογισμοί στην Επιτροπή Οικονομικών.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να κατατεθούν το αργότερο 3 μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους.

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
 
23743