Ψάχνουν λύσεις για στέγαση των νέων στη Λευκωσία

Με το καυτό πρόβλημα της στέγασης των νέων και όχι μόνο στη Λευκωσία θα καταπιαστεί σε νέα συζήτηση ο ΜΚΟ Oxygono

Με το καυτό πρόβλημα της στέγασης των νέων και όχι μόνο στη Λευκωσία θα καταπιαστεί η νέα συζήτηση που διοργανώνει ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 στις 7:00μμ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Ειδικότερα, το Oxygono διοργανώνει συζήτηση κατά την οποία θα αναλυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης αναξιοποίητων χώρων και αποκατάστασης κτιρίων για να καλύψουν τις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές ανάγκες των νέων .

Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις δυνατότητες εκμετάλλευσης αναξιοποίητων χώρων και στην αναπαλαίωση ιστορικών κι άλλων κτιρίων ως λύση για τη στέγαση των νέων. Σε μία περίοδο που η ζήτηση σε κεντρικά σημεία των πόλεων είναι αυξημένη αλλά η προσφορά περιορισμένη και με υψηλό κόστος, η λύση της αξιοποίησης παλιών κτιρίων και ανεκμετάλλευτων χώρων, μπορεί να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική επιλογή. Η συγκεκριμένη ευχέρεια θα αναλυθεί εκτενώς στο τέταρτο μέρος της σειράς συζητήσεων «NICOSIA 2040 - Εκμετάλλευση αναξιοποίητων χώρων: αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κι άλλων κτιρίων ως λύση για τη στέγαση των νέων» που διοργανώνει το Oxygono. 

Τη συζήτηση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και θα λάβουν μέρος ο Ντίνος Λογίδης,  Λειτουργός Τεχνικής Υπηρεσίας Δημαρχείου Λευκωσίας, η Μαρία Κολά, Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, η Ελένη Μαΐστρου, Αρχιτέκτονας, Ομότιμη Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθήνας και Πρόεδρος Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντή, Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE.  


Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Ανδρέας Παπαλλάς, Αρχιτέκτονας και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.  

Η συζήτηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στις σελίδες του Oxygono στο Facebook, στη σελίδα του Black Lemon Tv καθώς και στο κανάλι του Οxygono στο YouTube. 

Το σχετικό event στο Facebook βρίσκεται εδώ 
email: [email protected]/ | web: www.oxygono.org