Ψάχνουν λύσεις οι ξενοδόχοι για εξοικονόμηση ενέργειας

Υπ. Ενέργειας και ΠΑΣΥΞΕ συζήτησαν για την ανάγκη απλοποίησης & γρήγορης λύσης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα ξενοδοχεία

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Την ανάγκη απλοποίησης και γρήγορης λύσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, στα ξενοδοχεία για εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει και της κατάστασης που προκύπτει από την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού, συζήτησε την Πέμπτη (22/9) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ μαζί με την Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Brief ο Γενικός Διευθυντής Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, κατά την συνάντηση λόγω των δυσβάστακτων κοστών των ξενοδοχείων στην ηλεκτρική ενέργεια έγινε συζήτηση όσον αφορά τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και αναβάθμισης με την αρωγή του Υπ. Ενέργειας.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όσον αφορά τα φωτοβαλταϊκά, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για τον τρόπο διακίνησης του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα ξενοδοχεία μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο καθώς ο ξενοδοχειακός τομέας λειτουργεί κάτω από την εμπορική διακίνηση έναντι της βιομηχανικής.

>>Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΥΞΕ: Συναντήθηκε με την Υπουργό Ενέργειας<<

Παράλληλα, ενώπιον της Υπουργού τέθηκε η παραχώρηση ευελιξίας στο ποσό των κιλοβάτ που θα δικαιούνται οι ξενοδόχοι.

Αλεξία Μιχαηλίδου
 
24967