Ψάχνουν τρόπους να ενισχύσουν τη Νοσηλευτική και τη Μαιευτική

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ)

Τρόποι ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, επιτάχυνση της εκπαίδευσης, της έλκυσης νέων στο επάγγελμα, της σωστής και ασφαλούς στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας, της επέκτασης και δημιουργίας υπηρεσιών και της προώθησης του φυσικού τοκετού συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβούλιου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).  

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΝΜ αναφέρει ότι κατά τη συνάντησή της με τον αρμόδιο Υπουργό παρέθεσε ζητήματα, που αφορούν στις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές στη Νοσηλευτική και Μαιευτική.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που απορρέουν από εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών και άλλων διεθνών Οργανισμών και τρόποι αξιοποίησης των συστάσεων τους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Υγείας υιοθέτησε την εισήγηση του ΠΑΣΥΝΜ για καταρτισμό στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής μέσα από τον οποίο να διερευνηθούν και οι μελλοντικές ανάγκες σε νοσηλευτικό και μαιευτικό δυναμικό στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, συμφώνησε στην προώθηση του φυσικού τοκετού μέσα από κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν με την Επιτροπή Μαιών.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣΥΝΜ διαβεβαίωσε για την προθυμία του να συνδράμει στα πιο πάνω σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

(ΚΥΠΕ)