ΠτΒ: Χρειάζεται να επενδύσουμε στον πολιτισμό της Κύπρου

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας «στολίδι για την Λάρνακα»

Την εκτίμηση ότι χρειάζεται να επενδύσουμε στον πολιτισμό της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι η δουλειά που έχει γίνει στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας είναι εξαιρετική και πλέον αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη και ξενάγηση το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας, η Πρόεδρος της Βουλής το χαρακτήρισε «πραγματικά ένα στολίδι για την Λάρνακα» και εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία της στο χώρο με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο τον οποίο ευχαρίστησε «θερμά για όλη την προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα.

Πραγματικά αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, ακόμα και με την πανδημία, μέχρι να μπορέσουμε να έχουμε ενώπιον μας πραγματικά ένα στολίδι για την αρχαιολογία για την ιστορία της Κύπρου για την Λάρνακα».
 
Πρόσθεσε ότι «αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κάποιος το Μουσείο γιατί προσθέτει στην ιστορία του τόπου μας», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ Μαρίνα Σολομονίδου - Ιερωνυμίδου μαζί με την ομάδα της, έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας όλες τις ιστορικές καμπές και σημαντικότερες εποχές της ιστορικής καταγραφής της Κύπρου, κάτι πολύ σημαντικό γιατί προσφέρεται αυτή η επιλογή πλέον και στην Λάρνακα».
 
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής η συγκεκριμένη «δομή που απουσίαζε και προσθέτει στον πολιτισμό και χρειάζεται να επενδύσουμε στον πολιτισμό».
 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος καλωσόρισε σήμερα «και επίσημα και ξεναγήσαμε την Πρόεδρο της Βουλής στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας» και πρόσθεσε πως «θέλαμε η Πρόεδρος της Βουλής να διαπιστώσει την εμπειρία που προσφέρει πλέον αυτό το στολίδι για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «όχι μόνο η Προέδρος της Βουλής αλλά όλοι οι δημότες της Λάρνακας, οι κάτοικοι της πόλης και της επαρχίας αλλά και οι φορείς του τουρισμού, θα στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται με το ανακαινισμένο Μουσείο το οποίο πλέον λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα με ελεύθερη είσοδο. Έχουμε δει με χαρά ότι ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα το Μουσείο έχει υψηλή επισκεψιμότητα κάτι που αποδεικνύει ότι αυτή η απόφαση για ελεύθερη είσοδο και λειτουργία και τα Σαββατοκύριακα έχει φέρει αποτελέσματα».
 
Όπως είπε ο Υπουργός «πρέπει όλοι οι φορείς ιδιαίτερα της Λάρνακας, να  προβάλουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, ούτως ώστε ο κάθε επισκέπτης με την έξοδο του και όταν επιστρέψει πίσω στο σπίτι του, να παίρνει και λίγο από τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας, προκειμένου να επιθυμεί να επιστρέψει ξανά στο Μουσείο».

ΚΥΠΕ

 
24969