ΠτΔ: Στο νοσοκομείο για ενημέρωση της κατάστασης Πέτρου Δημητρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πρωτεύουσας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πρωτεύουσας, όπου υποβάλλεται σε εγχείρηση ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, καθώς υπέστη νωρίτερα την Τρίτη αιφνίδιο στηθαγχικό άλγος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετέβη το απόγευμα στο American Medical Center και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Δημητρίου προτού αναχωρήσει.  

Στο νοσοκομείο προσήλθαν επίσης για να ενημερωθούν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος και η Γενική Διευθύντρια το Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

>>Διαβάστε επίσης: Εσπευσμένα στο χειρουργείο ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω<<

Αναμένεται ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Δημητρίου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, ο οποίος έχει επίσης σπεύσει στο νοσηλευτήριο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Πελεκάνου που είχε εκδοθεί νωρίτερα, ο κ. Δημητρίου, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε προσκομίστηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο, σε νοσηλευτήριο της Λευκωσίας.

Μετά από τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, έχει υποστεί αιφνίδιο στηθαγχικό άλγος και με βάση τα ευρήματα της αξονικής στεφανιογραφίας αποφασίστηκε η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο, και υποβάλλεται σε εγχείρηση, σημείωνε ο κ. Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο θεράπων ιατρός του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Πέτρου Δημητρίου, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, του ιδιωτικού νοσοκομείου American Heart Institute, δήλωσε απόψε στους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε σήμερα επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και παρουσίασε ασταθή στηθάγχη.

Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια συγγενή καρδιοπάθεια όπου η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία, η δεξιά αρτηρία συγκεκριμένα, ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση, και στην ουσία προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά, όποτε χρειάστηκε να γίνει επειγόντως επέμβαση ανοιχτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Δημητρίου βρίσκεται στην Εντατική, είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του, θα μείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο, σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετά στα καθήκοντα του, και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

ΚΥΠΕ
 

 
21595