ΠτΔ:Ο κατώτατος μισθός θα υιοθετηθεί & θα είναι αρκούντως δίκαιος

«Έχουμε κοινές θέσεις με όλους, ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί», ανέφερε

Ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων, διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις για το θέμα κατά τη άφιξή του στην τελετή εγκαινίων του σταδίου της Δόξας ΘΟΙ Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα.  

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές και όλοι γενικότερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα υπάρξει κατώτατος μισθός, αρκεί μόνο με τον θόρυβο να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να επιτύχουν αυτό που και εμείς επιδιώκουμε», είπε.

>>Διαβάστε επίσης:Κατώτατος: Πρώτη προσπάθεια Κούσιου για να βρεθεί λύση<<

«Έχουμε κοινές θέσεις με όλους, ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Brief, στις μέχρι τώρα συζητήσεις, είχε περιληφθεί η μεθοδολογία της ευρωπαϊκής έρευνας EU-SILC, βάση της οποίας ο διάμεσος μισθός είχε καθοριστεί στα €1.727. Ποσό 9% ψηλότερο από τον αντίστοιχο της εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία καθόρισε το διάμεσο μισθό στα €1.573. Προκύπτει δηλαδή μια διαφορά της τάξης των 154 ευρώ στο ποσό που θα τεθεί ως βάση συζήτησης και στο οποίο θα εξαρτηθεί ο κατώτατος μισθός. Τονίζεται ότι όλα τα ποσά που αναφέρονται αφορούν μεικτές απολαβές. Η απόφαση λοιπόν που λήφθηκε είναι να χρησιμοποιηθεί ως βάση η μεθοδολογία της Στατιστικής, δηλαδή τα 1573 ευρώ του διάμεσου μισθού. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

 >>Διαβάστε επίσης:Παζάρι για Κατώτατο Μισθό - Ψάχνουν το νούμερο από €944 έως €1036<<

ΚΥΠΕ

 
24306