Πύργος-Altamira: Προς πώληση η Συνεργατική - Φωνάζει η κοινότητα

Tα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου εκφράζουν δυσαρέσκεια και έντονη διαμαρτυρία

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου εκφράζουν δυσαρέσκεια και έντονη διαμαρτυρία για την απόφαση της εταιρείας Altamira να προχωρήσει στην πώληση του ακινήτου της πρώην Συνεργατικής Κάτω Πύργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και καλούν Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσουν την απόφασή τους και "να τηρήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν δύο χρόνια", επιστρέφοντας το ακίνητο στην κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση του Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου που επικαλείται η ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσινο φως στην εταιρεία για πώληση του ακινήτου και ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να πλειοδοτήσει και να αγοράσει το ακίνητο για την Κοινότητα.
 
"Θεωρούμε αδιανόητο να μας γίνεται πρόταση να αγοράσουμε με τα χρήμα της Κοινότητας την περιουσία που ανήκει στους κατοίκους της", τονίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο.
 
Θεωρούν, όπως αναφέρουν, αδιανόητο ένα κτίριο που κτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των παππούδων και των πατεράδων τους και με τους κόπους και τους μόχθους δεκαετιών αντί να επιστραφεί στην Κοινότητα και στους νόμιμους ιδιοκτήτες του να βγαίνει σήμερα στη δημοπρασία.
 
Θεωρούμε, προσθέτει, πως σε περίπτωση που προχωρήσει η πώληση του ακινήτου θα είναι ακόμα ένα καίριο πλήγμα και ένα χτύπημα κάτω από την μέση για την πολυβασανισμένη Τηλλυρία και τους κατοίκους της.
 
Καλούν τέλος άμεσα την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν δύο χρόνια και να προχωρήσουν άμεσα στην επιστροφή και μεταβίβαση του ακινήτου προς την Κοινότητα προς όφελος όλων των κατοίκων.
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο ξεκινά άμεσα αγώνα με όλα τα νόμιμα μέσα για την απόκτηση της ιδιοκτησία του ακινήτου και καλεί όλους σε συστράτευση και συμπαράσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ