Με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως αναφορικά με τον θάνατο 14χρονου

Απαιτείται πλήρης και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αναφέρει η ΔΕΟΚ, με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τον θάνατο 14χρονου.

Αναφέρει σε ανακοίνωση ότι επανειλημμένα έχει αναδείξει την ανάγκη δραστικών και ουσιαστικών αλλαγών στην πολιτική κοινωνικής πρόνοιας, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν την απαραίτητη κοινωνική φροντίδα και ουσιαστική πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες όπως η στέγη, η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική φροντίδα.

«Το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας επιβάλλεται να είναι ευέλικτο και ευπροσάρμοστο ώστε να μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που μεταβάλλεται ραγδαία», αναφέρει η ΔΕΟΚ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Στην ανακοίνωσή της παραθέτει και εισηγήσεις/προτάσεις που κατέθεσε στο Υπουργείο Εργασίας και αφορούν:

  • τη διεξαγωγή μεγάλης Παγκύπριας έρευνας ώστε να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση της κοινωνικής κατάστασης της Κύπρου,
  • την αποσαφήνιση πλήρως του ρόλου των τοπικών αρχών στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας ώστε δήμοι και κοινότητες να αναλάβουν ουσιαστικότερο και ενεργότερο ρόλο σε θέματα όπως η φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, ο οικογενειακός προγραμματισμός, η στέγαση, η κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων και μεταναστών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, ο εντοπισμός η καταγραφή και η διαχείριση ευαίσθητων κοινωνικών προβλημάτων.

Επίσης εισηγείται αναβάθμιση του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού για να καλύπτει όλα τα σχολεία και τη δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων με στόχο την επικέντρωση σε ομάδες όπως χρήστες ουσιών, αποφυλακισθέντες, θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης κ.ά. 

Η ΔΕΟΚ αναφέρει επίσης ότι επιβάλλεται η προώθηση μέτρων στην βάση της στρατηγικής που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια.

 
5013
Thumbnail

Παραγάδι στη μεγάλη και ελπιδοφόρα αγορά της Ινδίας έριξε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σειράς προωθητικών δράσεων σε τρεις πόλεις της Ινδίας μεταξύ 16-20 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Ινδία είναι μία από τις σημαντικές αγορές - στόχους του Οργανισμού με βάση το στρατηγικό πλάνο που διαμόρφωσε για το 2019 - 2021. Πρόκειται, άλλωστε, για μία τεράστια αγορά, η οποία ενώ παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν είχε εξερευνηθεί επαρκώς. Η αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ινδία και οι χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, έχουν τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες του Invest Cyprus. 

ad1mobile

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα για την μεγάλη αγορά της Ινδίας, οι δράσεις του Invest Cyprus επικεντρώνονται στην ισχυροποίηση της παρουσίας της Κύπρου, ώστε να γίνει κατορθωτή η προσέλκυση διεθνών εταιρειών στην Κύπρο για τη φιλοξενία της επιχειρηματικής τους βάσης τους στην Ευρώπη, ως επίσης και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων σε μεγάλα τουριστικά έργα και έργα των ΑΠΕ.

Εκτενέστερα, αντιπροσωπεία του Invest Cyprus υπό τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Γιώργο Καμπανέλλα, πραγματοποίησε κατά το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου roadshow με επισκέψεις στα γραφεία μεγάλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις πόλεις Bangalore και Pune, ενώ παρέθεσε δείπνα και προγεύματα εργασίας σε συνολικά πέραν των 100 διευθυντικών στελεχών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των πλεονεκτημάτων που η χώρα μας προσφέρει και πώς ο Invest Cyprus μπορεί να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο. 

Οι δράσεις του Invest Cyprus στην Ινδία συνεχίστηκαν με την συμμετοχή του Οργανισμού στην τελετή απονομής των 20ων International Indian Filming Awards που έλαβαν χώρα στην Mumbai. Στο περιθώριο της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία του Invest Cyprus είχε επαφές με εκπροσώπους των μεγαλύτερων και σημαντικότερων studios του Ινδικού κινηματογράφου. Μάλιστα με κάποιους εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τις επόμενες μέρες, όπου οι συζητήσεις γύρω από την προοπτική συνεργασιών μπήκαν σε μεγαλύτερο βάθος. 

, ,

Σε δήλωσή του για τις δράσεις του Οργανισμού στην Ινδία ο Γιώργος Καμπανέλλας ανέφερε: «Οι προοπτικές είναι μεγάλες και η μεγάλη αβεβαιότητα του Brexit αναμφίβολα δημιουργεί ευκαιρίες. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε όλοι πως σε μια αγορά των 1.3 δισεκατομμυρίων όπως είναι Ινδία, είναι αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει μια καλά στελεχωμένη Πρεσβεία. Η ενίσχυση των Διπλωματικών μας αποστολών με τους απαραίτητους ανθρώπινους κι άλλους πόρους, αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της όποιας μορφής διπλωματίας», επεσήμανε.

Παράλληλα με τις στοχευμένες επιμέρους προωθητικές δράσεις, ο Invest Cyprus σε συνεργασία με τον CIFA και την IMH, διοργάνωσε το Cyprus Headquartering and Funds Summit στη Mumbai στις 19 Σεπτεμβρίου. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει να προσφέρει η χώρα μας τόσο ως προορισμός για headquartering, όσο κι ως προορισμός για τη δημιουργία και διαχείριση των επενδυτικών ταμείων, που ως γνωστόν αποτελούν δύο από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Οργανισμού. 

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, εκπρόσωποι δικηγορικών και λογιστικών γραφείων, διαχειριστές funds και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, ειδικοί σε θέματα φορολογίας, επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου, εκπρόσωποι τραπεζών και θεσμικοί επενδυτές. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των Κύπριων επαγγελματιών στο συνέδριο αυτό, γεγονός που πιστοποιεί τη σημασία της πρωτοβουλίας του Invest Cyprus.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ σημείωσε ότι για τον Οργανισμό η Ινδία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές – στόχους. «Έχουμε διαμορφώσει ένα πλάνο δράσεων με στόχο να ισχυροποιήσουμε την παρουσία της χώρας μας σε τέτοιες μεγάλες αγορές με μεγάλη επενδυτική προοπτική. Στη βάση αυτού του πλάνου εντάσσονταν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που πραγματοποιούμε στην Ινδία με στόχο να διερευνήσουμε τις επενδυτικές προοπτικές σε μία αγορά που θεωρούμε ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται ζωηρό και οι προοπτικές για τη χώρα μας ευοίωνες», κατέληξε.

article 1