Σε Δημοτικά Σχολεία ως αντικαταστάτες φιλόλογοι ή νηπιαγωγοί

Τα αυξημένα κενά έφεραν αλλαγές - Αν είσαι φιλόλογος ή νηπιαγωγός μπορείς να πας ως αντικαταστάτης σε Δημοτικά Σχολεία

Οι αυξημένες ανάγκες δασκάλων στα δημοτικά σχολεία έφεραν αλλαγές στις αντικαταστάσεις. 

Ως γνωστό προ ημερών η Εκπαιδευτική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι μπορούν και οι Νηπιαγωγοί να δηλώνουν ενδιαφέρον για αντικαταστάσεις σε Δημοτικά Σχολεία. 

Τώρα με νεότερη ανακοίνωση, ενημερώνει για την απόφαση να μπορούν και οι Φιλόλογοι θέση αντικαταστάτη σε Δημοτικά Σχολεία. 

Η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας γνωστοποιεί ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της (http://www.eey.gov.cy/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) αναρτήθηκε ανακοίνωση που αφορά αιτήσεις για διορισμό αντικαταστατών.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 4.1.2022 και λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση της αρμόδιας αρχής, επιθυμεί να ενημερώσει ότι, λόγω των αυξημένων αναγκών στη Δημοτική Εκπαίδευση, όσοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση αντικαταστάτη για την ειδικότητα των Φιλολογικών, μπορούν επίσης να συμμετέχουν και να διεκδικούν αντικατάσταση στη θέση Δασκάλου.

Διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα κατά την κατανομή των θέσεων στη Δημοτική Εκπαίδευση θα δίνεται πρώτα στους υποψήφιους Δασκάλους, έπειτα στους Νηπιαγωγούς και μετά στους Φιλολόγους.

 
23523