Σε επ’ αόριστον απεργία οι Τυροκόμοι / Αντιδρούν για χαλλούμι

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου καλεί τα μέλη του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασιών, αφού επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους σχετικά με την μη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και βιωσιμότητας του τομέα, προχωρούν από τις 5 Απριλίου οι Τυροκόμοι, μετά την ενημέρωση που έτυχαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή σχετικά με το θέμα του χαλλουμιού.

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχονται εξελίξεις με το χαλούμι / Την Δευτέρα ανακοινώσεις <<<

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου καλεί τα μέλη του και όλους τους επηρεαζόμενους κλάδους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 05/04/2021 και ώρα 11:00 π.μ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων θεωρεί ως κόκκινες γραμμές του την διασφάλιση των υφιστάμενων ποσοτήτων παραγωγής χαλλουμιού και των προοπτικών ανάπτυξης τους και την διασφάλιση της παραγωγής ολόκληρης της γκάμας χαλλουμιού που ήδη παράγουν και εμπορεύονται τα τελευταία 25 χρόνια υπό τον έλεγχο και έγκριση των αρμοδίων αρχών του κράτους.

 Αναφέρουν ότι η γκάμα αυτή του χαλλουμιού βοήθησε στην τοποθέτηση του στα ράφια των υπεραγορών ολόκληρου του πλανήτη επιφέροντας ετησίως εισαγωγή συναλλάγματος πέραν των 260 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Τέλος, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων ζητεί την διασφάλιση χρήσης όλων των ειδών και ποσοτήτων γάλακτος (αιγοπρόβειου και αγελαδινού) ανεξαρτήτως φυλής και διατροφής στην παραγωγή χαλλουμιού όπως υφίσταται διαχρονικά.

(ΚΥΠΕ)
 

 
25008