Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των Κοινοτήτων Ακάμα

Η σταθερή ανάδειξη της περιφέρειας, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και η αναχαίτιση της αστυφιλίας, αποτελούν σταθερές προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στον χαιρετισμό της στο  2ο ετήσιο φεστιβάλ «χαλουμιού»  που διοργάνωσε η Δρούσεια στο οποίο παρέστη και ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Στόχος συνέχισε, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης είναι η υλοποίηση έργων, με ψηλή προστιθεμένη αξία που να δίνουν ώθηση στην οικονομία και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε ήδη η ανάπλαση και ανάδειξη του πυρήνα της Δρούσιας, έργο που θα ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του επόμενου χρόνου με συνολική δαπάνη γύρω στα 1,4 εκατ. ευρώ και η οποία προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τους Κρατικούς προϋπολογισμούς καθώς και η ανάπλαση όψεων των οικοδομών του πυρήνα, ένα έργο, όπως είπε, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των Κοινοτήτων Ακάμα, για ορθολογική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και του Εθνικού Πάρκου. Στους προϋπολογισμούς της Επαρχιακής Διοίκησης, συνέχισε,  περιλαμβάνεται ετησίως ποσό 2,6 περίπου εκατομ. πέραν των κονδυλίων που εξασφαλίζουν σταδιακά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να υλοποιηθούν έργα που περιλαμβάνουν εκτός των εξωραϊστικών και βελτιώσεις δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα και άλλα έργα υποδομής. 

Επεσήμανε ακόμη πως στην Δρούσια αποπερατώθηκαν πριν τρία χρόνια , με την οικονομική συνεισφορά, του κοινοτικού συμβουλίου και τα κοινοτικά κτίρια που περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και περιφερειακό μουσείο αγροτικής ζωής. Ακόμα συνολικής δαπάνης 1,2 εκατομ. ευρώ .

Το μουσείο εμπλουτίζεται σταδιακά από το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ στο χώρο του κτιρίου είναι δυνατό να διοργανώνονται και εκπαιδεύσεις παραδοσιακών ασχολιών, όπως υφαντική , καλαθοπλεκτική κ.α. 

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<<

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος συνεχάρη το κοινοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης .Επίσης έδωσε συμβολική οικονομική βοήθεια για τον εξοπλισμό/ εκθέματα του περιφερειακού Μουσείου Αγροτικής Ζωής Ακάμα. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Υπουργός περιήλθε των περιπτέρων που στήθηκαν στον χώρο για τους παραγωγούς χαλουμιών και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων. 

ΚΥΠΕ

 
4664
Thumbnail

Αύξηση 154 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε το πρώτο πεντάμηνο του έτους το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κύπρο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2018.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €3.345,4 εκατ. σε σύγκριση με €3.818,7 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018.
 
Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών την ίδια περίοδο ήταν €1.447,8 εκατ. σε σύγκριση με €2.075,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή, συνεπώς το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €1.897,6 εκατ. το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με €1.743,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όσον αφορά τις συνολικές εξαγωγές εγχώρια παραγόμενων προϊόντων, εξαιρουμένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €512,7 εκατ. σε σύγκριση με €593,6 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018. Επίσης, οι συνολικές εγχώριες εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €448,6 εκατ. σε σύγκριση με €530,4 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018.
 
Οι συνολικές εγχώριες εξαγωγές γεωργικών προϊόντων για την ίδια περίοδο ήταν €57,3 εκατ. σε σύγκριση με €56,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή. 

article 1