Σε πορεία υλοποίησης πολλά έργα στην Πόλη Χρυσοχούς

Εντός του 2023 στον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέσσερα έργα 8 εκατ. ευρώ περίπου

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αφουγκραζόμενος το κάλεσμα του ΠτΔ, της κυβέρνησης για ωρίμανση έργων, έχει προχωρήσει και έχει ωριμάσει διάφορα έργα εντός του απερχόμενου έτους και δρομολογεί πολλά έργα εντός του 2023.

Ενδεικτικά σημείωσε πως εντός του 2022 ξεκίνησε και συνεχίζεται ο δρόμος Πάφου–Πόλης Χρυσοχούς, τονίζοντας πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Μεταφορών ο δρόμος προχωρεί κανονικά και τις επόμενες εβδομάδες αρκετά μηχανήματα που έχουν έρθει από το εξωτερικό θα πιάσουν δουλειά.

Μεταξύ των ώριμων έργων συνέχισε, είναι ο πεζόδρομος από την Πόλη Χρυσοχούς – μέχρι το Λατσί 3,2 χιλιόμετρα που ενώνουν τους δύο πολύ σημαντικούς τουριστικούς πνεύμονες το Λατσί με την Πόλη Χρυσοχούς. Πρόσθεσε πως σ’ αυτήν την προσπάθεια βρήκαν συμπαραστάτη τον Υπουργό Μεταφορών ο οποίος τους εμπιστεύτηκε ως Τοπική Αρχή,  δίδοντας τους το 2022 την χορηγία του 1,2 εκατομ. ευρώ  με σκοπό να  υλοποιήσουν αυτό το έργο.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανακοίνωσε επίσης πως με τον νέο χρόνο θα προκυρήξουν προσφορές και εντός Μαρτίου πρέπει να προχωρήσουν τα κατασκευαστικά έργα για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό για τους ίδιους έργο.

Επεσήμανε ακόμη πως εντός του 2023 στον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέσσερα έργα 8 εκατ. ευρώ περίπου.

Αυτά, είπε, αφορούν τον πεζόδρομο Πόλης Χρυσοχούς – Λατσί, την αποκατάσταση του προαύλιου χώρου του Δημαρχείου της Πόλης Χρυσοχούς και του παλαιού αστυνομικού σταθμού, 1,5 εκατ με την χρηματοδότηση κατά τα 2/3 από την μονάδα των ευρωπαϊκών ταμείων , και το 1/3 από τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τέλος τις πλατείες Πόλης Χρυσοχούς και Προδρομίου κόστους κατασκευής 5 εκατ. ευρώ.

Αυτά σημείωσε και τα τέσσερα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2023. Παράλληλα ωστόσο πρόσθεσε υπάρχουν πάρα πολλά έργα τα οποία είναι υπό σχεδιασμό ή που προχωρούν όπως οι αρχαιολογικοί χώροι που είναι υπό εξέλιξη.

Συγκεκριμένα για το έργο της ενοποίησης των τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων σημείωσε πως «κατάθεσαν σχέδια στην Πολεοδομία και αναμένουν την έγκριση των σχεδίων». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε, βρίσκονται σε εξέλιξη και τα έργα στο Λιμανάκι του Λατσιού, οι προσφορές για μελετητές, τονίζοντας πως βρίσκονται σε συνεργασία και συνεννόηση με την Αρχή Λιμένων.

Οι προσφορές έχουν βγεί και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη, ούτως ώστε να σχεδιάσει μελέτη και επίβλεψη του έργου του λιμανιού του Λατσιού, είπε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, κόστους 45 εκατ. ευρώ, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ)

 
24983