ΣΕΚ: Οι εργοδότες να αποφύγουν τις αδικαιολόγητες απολύσεις

Έκκληση ΣΕΚ προς εργοδότες και κυβέρνηση για αποφυγή απολύσεων και συνέχιση μέτρων

Έκκληση στους εργοδότες να αποφύγουν τις αδικαιολόγητες απολύσεις, αλλά και στην κυβέρνηση να μελετά σε συνεχή βάση την προοπτική επέκτασης των σχεδίων, πάντα σε συνεννόηση και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, απευθύνει η ΣΕΚ καθώς η ανεργία ακολουθεί ανοδική πορεία συνεπεία των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19.
 
Όπως αναφέρει η ΣΕΚ σε σημερινή της ανακοίνωση, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2020 ανήλθε στο 8.2% του Eργατικού Δυναμικού (37234 άτομα), σε σύγκριση με 6.8% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο, (30451) άτομα.
 
«Είναι περισσότερο από βέβαιο πως, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν απουσίαζε η προληπτική στρατηγική από το κράτος, το οποίο σε καιρούς δύσκολους αναγκάστηκε να εκταμιεύσει εκατομμύρια ευρώ για στήριξη της επιχειρηματικότητας και προστασία της απασχόλησης», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, προσθέτοντας πως οι παρεμβάσεις της προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν χρήσιμες και υποβοηθητικές και βοήθησαν στο να αποτραπούν αυθαίρετες πράξεις και ενέργειες στην αγορά εργασίας.

>>> Διαβάστε επίσης:  Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στην Κύπρο προς €15 εκατομμύρια <<< 

Η ΣΕΚ καλεί εκ νέου την εργοδοτική πλευρά να στηρίξει την απασχόληση, να αποφύγει αδικαιολόγητες απολύσεις και να προστατεύσει το εργατικό δυναμικό και συμπληρώνει πως «η προστασία των εργαζόμενων σήμερα αποτελεί επένδυση που θα συμβάλει στη σταδιακή ανάκαμψη του τόπου και της οικονομίας».
 
Επικαλούμενη τη διαρκή αβεβαιότητα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, η ΣΕΚ σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετά σε συνεχή βάση την προοπτική επέκτασης των σχεδίων, πάντα σε συνεννόηση και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
 
Παράλληλα, η ΣΕΚ υποδεικνύει πως είναι πολύ σημαντικό να καταβληθεί προσπάθεια για αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία ακολουθεί φθίνουσα πορεία και δεν συγκρίνεται ευνοϊκά με τους ευρωπαϊκούς δείκτες.
 
«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προστασία της απασχόλησης, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ενίσχυση της ευρωστίας των δημοσίων οικονομικών μέσα από την είσπραξη καθυστερημένων φόρων και πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελούν τους οδοδείκτες μιας διορθωτικής πορείας», καταλήγει η ΣΕΚ.
 
(ΚΥΠΕ)

Tags
 
14833