ΣΕΚ & ΠΕΟ: Ζητούν επίλυση των προβλημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Καλούν το Υπουργείο Εργασίας σε διάλογο

Οι Συντεχνίες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καλούν το Υπουργείο Εργασίας όπως συγκαλέσει άμεσα συνάντηση των μερών για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν με τα ζητήματα του 13ου μισθού, των αδειών, των αυξήσεων και των ωφελημάτων.
 
Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση  ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ, σε χθεσινή 29 Ιουνίου κοινή Συνεδρία των Εκτελεστικών Συμβουλίων των Συντεχνιών εξετάστηκαν οι εκκρεμότητες της παραχώρησης του 13ου μισθού, των αδειών, των συμφωνημένων αυξήσεων και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Τα Εκτελεστικά Συμβούλια των δύο Συντεχνιών εκτιμούν ότι η διαιώνιση αυτών των προβλημάτων με το πρόσχημα των επικρατουσών συνθηκών λόγω πανδημίας, δεν εξυπηρετεί αλλά απεναντίας υπονομεύει την επαναφορά στην ομαλότητα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ταυτόχρονα, αναφέρουν οι Συντεχνίες, εντείνει  την απογοήτευση ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι ευρίσκονται εκτός εργασίας εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

Σημειώνεται ακόμη πως ήδη εκατοντάδες από αυτούς έχουν αποχωρήσει από τις εργασίες τους κάτω από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί, την έλλειψη ευαισθησίας για τα προβλήματα τους τόσον από τους εργοδότες τους αλλά και από την πολιτεία.

Οι Συντεχνίες, όπως αναφέρουν, επανειλημμένα δήλωσαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν να βρεθούν συναινετικές λύσεις στα προβλήματα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν γενικά αλλά και ειδικά σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες.

«Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει το Υπουργείο Εργασίας το οποίο ενώ έχει ενώπιον του την διαφορά αυτή από τον περασμένο Φλεβάρη, αποφεύγει να προχωρήσει σε καθορισμό συνάντησης για συζήτηση και επίλυση των εκκρεμοτήτων αυτών. Καλούμε το Υπουργείο όπως συγκαλέσει άμεσα συνάντηση των μερών για επίλυση αυτών των προβλημάτων», καταλήγουν ΣΕΚ και ΠΕΟ.

ΚΥΠΕ

 
21578