ΣΕΚ: Ζητά μέτρα προστασίας εργαζομένων από καύσωνα

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Συντεχνία, τονίζει σε ανακοίνωση

Η εργοδοτική πλευρά καλείται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα στον οποίον βρίσκεται η χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ, σημειώνοντας ότι η προστασία της υγείας των εργαζομένων και τα ψηλά επίπεδα ασφάλειας και υγείας σε όλους τους χώρους δουλειάς αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη Συνομοσπονδία και είναι θέματα αδιαπραγμάτευτα.
 
Ήδη, σημειώνει η ΣΕΚ, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς εργοδότες και αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν με συνέπεια και αυστηρότητα καθώς το αγαθό της υγείας προέχει έναντι όλων των υπολοίπων.

>>> Διαβάστε ακόμη: Εργάζεστε σήμερα; Πότε πρέπει να διακόψετε την εργασία σας <<<
 
«Δυστυχώς η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει πως, αρκετοί εργοδότες δείχνουν ελάχιστη σημασία στο θέμα της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει να αυξήσουν τις επιθεωρήσεις και να επισπεύσουν όλους τους αναγκαίους ελέγχους», αναφέρεται.
 
Η ΣΕΚ έχει προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς την αρμόδια υπηρεσία και τα συνδικαλιστικά στελέχη προβαίνουν στους απαιτούμενες ελέγχους σε μια προσπάθεια να αποτραπούν επικίνδυνες πρακτικές και μη εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.
 
Τέλος, η ΣΕΚ καλεί τα μέλη της, όταν αντιληφθούν πως αυτές τις ώρες δεν προστατεύονται επαρκώς να ενημερώνουν τα συνδικαλιστικά στελέχη και τις αρμόδιες Αρχές.
 

 
24992