ΣΕΚ: Ζητά σύσκεψη ΠτΔ-κοινωνικών εταίρων για προϋπολογισμό

Έκκληση ΣΕΚ για σύσκεψη ΠτΔ με κοινωνικούς εταίρους για πιο δίκαιο και ισορροπημένο προϋπολογισμό

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει εκτάκτως σε σύσκεψη τους Κοινωνικούς Εταίρους με σκοπό τη σύναψη κοινωνικού συμβολαίου με στόχο τον καταρτισμό ενός πιο δίκαιου και ισορροπημένου προϋπολογισμού, απευθύνει η ΣΕΚ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ΓεΣΥ πρέπει να παραμείνει έξω από οποιανδήποτε συζήτηση.
 
Σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ αναφέρει ότι, η προσπάθεια της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων να πετύχουν συγκλίσεις σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, ώστε να επιτευχθεί η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, προκαλεί σοβαρά ρήγματα στον θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο και στην τριμερή συνεργασία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Η κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ειδικότερα εν μέσω δύσκολων συγκυριών, πρέπει να αξιοποιούν και να αναβαθμίζουν τον κοινωνικό διάλογο και όχι να τον ποδηγετούν χάριν πρόσκαιρων κομματικών σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών επιδιώξεων», προστίθεται.
 
Μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι π.χ. η βελτίωση των συντάξεων και η εισαγωγή κατώτατου μισθού, δεν μπορούν να διευθετούνται με βεβιασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά πρέπει να αποτελούν προϊόν σοβαρής διαβούλευσης στα αρμόδια σώματα Κοινωνικού Διαλόγου, όπως είναι το Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, αναφέρει η ΣΕΚ.

(ΚΥΠΕ)
 

 
14832