Σχέδιο φθηνών διακοπών: Άλλαξε τους δικαιούχους το υπουργικό

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση - Τιμές από €29 το βράδυ σε δίκλινο - Οι λίστες με τα ξενοδοχεία

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα είναι τελικά οι δικαιούχοι του νέου σχέδιου του Υφυπουργείου Τουρισμού για επιδότηση διακοπών για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού. 

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν για όλους τους πολίτες. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν.

Με νέα απόφαση του Υπουργικού την προηγούμενη Δευτέρα 23/8, δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021 είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

  • Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Σε ότι αφορά τα άτομα κάτω των 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
  • Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Σημειώνεται ότι για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Πόσα θα πληρώσετε

Θυμίζουμε ότι το Υφ. Τουρισμού επιδοτεί το 35% του κόστους διαμονής ενώ η ανώτατη τιμή για δίκλινο ανέρχεται στα €60. Έτσι ο πελάτης καλείται να πληρώσει μέχρι €39 για δίκλινο δωμάτιο κάθε βράδυ με πρόγευμα. 

Σημειώνεται ακόμη στις πρόνοιες του σχεδίου ότι ως ελάχιστη διαμονή έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Tι θα πληρώσετε για δύο βράδια

Για παράδειγμα, στα €60 που είναι η μέγιστη τιμή για διανυκτέρευση, το Υφυπουργείο πληρώνει €21 και ο πελάτης €39. Επειδή το ελάχιστο της παραμονής είναι δύο βράδια, τότε η παραμονή σε ένα 5αστερο ξενοδοχείο, για παράδειγμα, για δύο βράδια μετά την επιδοτηση, θα κοστίσει στον πελάτη €78.

Ακόμα ένα παράδειγμα. Αν κάποιος επιλέξει ένα κατάλυμα ή ξενοδοχείο με αρχική τιμή τα 45 ευρώ, με την επιδότηση του 35% και υπολογίζοντας το ελάχιστο παραμονής των δύο διανυκτερεύσεων, σημαίνει θα πληρώσει €60 για τη διήμερη διαμονή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει έξτρα χρέωση για παιδιά αναλόγως. Το 35% της έκπτωσης γίνεται στη συνολική τιμή σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. 

Πιο κάτω δείτε τα ξενοδοχεία που είναι στο σχέδιο. Το Υφ. Τουρισμού άνοιξε νέα πρόσκληση για ξενοδοχεία και δεν αποκλείεται οι λίστες να εμπλουτιστούν. 

Δείτε τις λίστες με τα ξενοδοχεία ανά επαρχία:

 

 
16329