Σχεδόν μηδενικά τα επιτόκια για καταθέσεις στην Κύπρο

Τα επιτόκια για καταθέσεις και νέα δάνεια / Τι δείχνουν στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν τα επιτόκια τόσο για καταθέσεις όσο και για νέα δάνεια τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα.

Βάσει των στοιχείων, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,09%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε πτώση στο 0,11%, σε σύγκριση με 0,13% τον Οκτώβριο του 2020. 

Επιτόκια Δανείων
Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια για νέα δάνεια, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε στο 2,96%, σε σύγκριση με 3,12% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 2,10%, σε σύγκριση με 2,14% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατομμύριο αυξήθηκε στο 3,23%, σε σύγκριση με 3,16% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. κατέγραψε άνοδο στο 2,93%, σε σύγκριση με 2,90% τον προηγούμενο μήνα.
 

 
12519
Thumbnail