ΣΙΚΑΠ: Δεν υπάρχουν Κύπριοι για να δουλέψουν στα εστιατόρια

Ο ΣΙΚΑΠ ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει επαφές με τα Υπουργεία Εργασίας-Εσωτερικών εξεύρεση προσωπικού από τρίτες χώρες

Συνάντηση με τους εστιάτορες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς πραγματοποίησε την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΚΑΠ, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, στην παρουσία και του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του ΣΙΚΑΠ Άγγελου Ονησιφόρου, όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής είναι αυτό του προσωπικού, αφού φαίνεται πως Κύπριοι και κοινοτικοί δεν υπάρχουν για να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Επαφές από την πλευρά του ΣΙΚΑΠ έχουν γίνει με τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών για εξεύρεση προσωπικού από τρίτες χώρες, συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Ονησιφόρου, υπάρχει διαβεβαίωση πως το θέμα εξετάζεται και πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη.
 
Στο μεταξύ την Τετάρτη αναμένεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ, να γίνουν και νέες παρεμβάσεις προς τα δύο αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με την ΟΣΙΚΑ.
 
Από τη μία, είπε ο κ. Ονησιφόρου, πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να δώσει το πράσινο φως για απασχόληση προσωπικού από τρίτες χώρες και να δοθούν όλες οι λεπτομέρειες και από την άλλη του Υπουργείο Εσωτερικών να εκδίδει με γρήγορο τρόπο τις άδειες εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
 
Είπε πως τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον ΣΙΚΑΠ.
 
Στο μεταξύ, το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ αναφέρθηκα στο πλαίσιο της συνάντησης και στο θέμα της έκδοσης αδειών λειτουργίας και ποτού από την Τοπική Αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής πως δεν πρόκειται να κλείσει καμιά επιχείρηση της περιοχής αλλά θα πρέπει σιγά - σιγά αυτές να νομιμοποιηθούν.
 
 Πρόβλημα, είπε, υπάρχει με την Πυροσβεστική αλλά θα γίνουν επαφές με τη Δημοτική Αρχή, ώστε τα όποια προβλήματα να ξεπεραστούν. Σημειώνεται πως στην συνάντηση παρέστη ο εκτελεστικός γραμματέας Πέτρος Κεχριώτης καθώς και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ και εκπρόσωπος της Πόλης Χρυσοχούς Λάκης Ματθαίου.
 
 (ΚΥΠΕ)

 
21619