ΣΙΚΑΠ: Ούτε τουρίστες, ούτε Κύπριοι ήρθαν τον Σεπτέμβρη στη Πάφο

Κινδυνεύουν με λουκέτο τον χειμώνα τα κέντρα αναψυχής επαρχίας Πάφου, λέει ο Αν. Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ

Άσχημη χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν τα κέντρα αναψυχής τον Σεπτέμβριο στην Επαρχία Πάφου, ο Αναπληρωτής Ππρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Δημήτρης Καλλής, προσθέτοντας πως συνεχίζεται η καθοδική πορεία του κύκλου εργασιών τους και αν δεν στηριχθούν κατά τη χειμερινή περίοδο, θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ο Σεπτέμβριος, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής, δεν αφήνει καμιά αισιοδοξία, αφού δεν υπάρχουν ούτε τουρίστες, αλλά ούτε και Κύπριοι για διακοπές στην πόλη και επαρχία Πάφου.

ΩΦΑΕΔςΔςΔςΑ

Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, σημείωσε

Αν αυτή η αρνητική κατάσταση συνεχιστεί, είπε, “προβλέπω αρκετά κέντρα αναψυχής να κλείσουν από τώρα και να ανοίξουν τον ερχόμενο Απρίλιο, ανάλογα βέβαια και με την πορεία της πανδημίας”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καλλής ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο πως η Πάφος χωρίς τουρισμό δεν μπορεί οικονομικά να πάει μπροστά και γενικά να ορθοποδήσει. Αυτό διαφάνηκε κατά τη φετινή χρονιά, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως τα κέντρα αναψυχής της Πάφου χρειάζονται περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση και μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, διότι σε διαφορετική περίπτωση πολλοί θα βάλουν λουκέτο.

ΚΥΠΕ 

 
24947