ΣΙΚΑΠ: Στο χείλος της καταστροφής τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο

Λόγος η μείωση του κύκλου των εργασιών τον μήνα Σεπτέμβριο στην Επαρχία Πάφου

Στο χείλος της καταστροφής βρίσκονται τα κέντρα αναψυχής με τη μείωση του κύκλου των εργασιών τον μήνα Σεπτέμβριο στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Δημήτρη Καλλή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση, σημειώνοντας πως οι Κύπριοι επισκέπτες, περιορίζονται πλέον μόνο στα Σαββατοκύριακα και κυρίως σε μονοήμερες επισκέψεις στην Πάφο κατά την Κυριακή, ενώ αλλοδαποί τουρίστες δεν υπάρχουν.

>>> Διαβάστε επίσης: Θα σας απαλλοτριώσουν την περιουσία σας; Τι πρέπει να ξέρετε <<<

Επεσήμανε πως η τουριστική βιομηχανία της Πάφου στηρίζεται στους τουρίστες οι οποίοι φέτος λόγω της πανδημίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. 

Μπορεί σημείωσε, να βρίσκονται σε λειτουργία τα περισσότερα κέντρα αναψυχής στην Πάφο, ωστόσο οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι, από τον ερχόμενο μήνα θα αρχίσουν να βάζουν λουκέτο λόγω χαμηλού κύκλου εργασιών αλλά και αβεβαιότητας που υπάρχει.  

Ο κ. Καλλής κάλεσε την κυβέρνηση, να στηρίξει ουσιαστικά τα κέντρα αναψυχής, ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές, διότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι δραματική.

Επιβάλλεται, είπε, “να γίνει επιτέλους ρύθμιση των ενοικίων, όπως και στην Ελλάδα, γιατί το πρόβλημα αυτό αποτελεί πλέον γάγγραινα για τους συναδέλφους μας”.

>>> Διαβάστε επίσης: Νέα πρόστιμα: Πότε θα διπλασιάζεται/Πόσα θα πληρώνεις για κάθε km <<<

Ο ΣΙΚΑΠ αλλά και η Παγκύπρια Ομοσπονδία – ΟΣΙΚΑ – εκφράζουν την ετοιμότητα τους να παρακαθίσουν σε διάλογο με τους αρμοδίους και να βρουν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης των κέντρων αναψυχής που έχει προκύψει, κατέληξε ο κ. Καλλής.

(ΚΥΠΕ)   

 
10749
Thumbnail