Σημαντική συνεδρία της EKT στην Κύπρο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Συμμετέχουν οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των 19 χωρών της ευρωζώνης

Στην Κύπρο  πραγματοποιείται  σήμερα Τετάρτη 5/10 και αύριο Πέμπτη 6/10 η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για θέματα που δεν αφορούν τη νομισματική πολιτική, με την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να συμμετέχει δια ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η κα. Λαγκάρντ είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 5 Οκτωβρίου στην Κύπρο , συμπληρώνοντας πως θα ακολουθήσει ανεπίσημη συνεδρίαση την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

κ

>>> Διαβάστε επίσης: Επίκεντρο της ΕΚΤ η Κύπρος το διήμερο 5 με 6 Οκτωβρίου <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνεδρίαση διεξάγεται στην Κύπρο, μετά από ενδιαφέρον που επέδειξε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου για φιλοξενία της, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε και από άλλους Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών.

3

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση λόγω της κατάστασης στην ευρωπαϊκή οικονομία και είναι ενδεικτικό ότι θα αφιερωθεί περαιτέρω χρόνος ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα στρατηγικής.

>>> Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση Λαγκάρντ-Ηροδότου με φοιτητές (Βίντεο) <<<

Τονίζεται ότι η κάθοδος όλων των διοικητών των 19 χωρών της ευρωζώνης στη Κύπρο σε μία περίοδο με τόσες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία αναντίλεκτα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα.

 

 

 
23458