Σημαντικό: Ισχύουν και για Δεκέμβριο τα σχέδια στήριξης

Στήριξη των υπάλληλων των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων και το Δεκέμβριο μήνα, δηλώνει η Ζ. Αιμιλιανίδου

Τη θέση να μην απολύσουν τους υπαλλήλους τους οι εταιρείες, επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το διάταγμα του  Υπουργείου Υγείας το Δεκέμβριο μήνα, διατύπωσε η  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου στο πλαίσιο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.  

Την Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου  για την πορεία των σχεδίων στήριξης μισθωτών, αυτοεργοδοτουμένων και επιχειρήσεων.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ενδιαφέρει Λεμεσιανούς & Πάφιους: Είναι δικαιούχοι Επιδομάτος

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Υπουργός Εργασίας και μετά το πέρας της συνεδρίας, ανέφερε πως έγινε  ενημέρωση για όλα τα σχέδια που εφαρμόζονται τον Νοέμβριο.” Έχω είπε, σημειώσει,  ότι αυτά τα ίδια σχέδια έχουν ανακοινωθεί και για τον Δεκέμβριο ”, προσθέτοντας πως, όσες επιχειρήσεις επηρεάζονται από τα νέα μέτρα του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, προτρέπονται να μην απολύσουν υπαλλήλους, γιατί η επιδότηση φτάνει και το 97% και το 100%” , άρα εξήγησε θα ισχύουν και για τον Δεκέμβριο μήνα .

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Έστειλε επίσης το μήνυμα , να μην απολυθούν οι υπάλληλοι των εταιρειών και επιχειρήσεων  που έχουν κλείσει με διατάγματα μέχρι τις  13 Δεκεμβρίου, γιατί, όπως είπε, θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι. 

Επανέλαβε  ακόμη πως οι υπάλληλοι δεν πρέπει να απολυθούν και οι εργαζόμενοι θα στηριχτούν όπως στηρίζονται με τα σχέδια της κυβέρνησης τόσους μήνες, κατέληξε. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις που τελούσαν κατά την περίοδο από 13 Νοεμβρίου 2020 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2020 υπό πλήρη, υποχρεωτική αναστολή στη βάση Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας ή σχετικών Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Σχέδιο με τίτλο «Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης ή Επιχειρήσεων που λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την υπό αναφορά περίοδο (1η Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020) και περιλαμβάνονται στα εν ισχύ Διατάγματα του Υπουργού Υγείας ή και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80%», νοουμένου ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Περαιτέρω πληροφόρηση για το υπό αναφορά Σχέδιο βρίσκεται στην ειδική ιστοσελίδα (ΕΔΩ) όπου μπορεί να υποβληθεί και η σχετική αίτηση (Έντυπο ΕΕΑ.3).

(ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους)       
 

 
11898
Thumbnail