Σήμερα το νέο Σχέδιο προσέλκυσης ξένων εταιρειών

Ανακοινώνεται μετά το Υπουργικό με διάσκεψη Τύπου από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ακριβώς ένα χρόνο και 2 ημέρες μετά την απόφαση για κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος η κυβέρνηση προχωρά με νέο σχέδιο, όμως διαφορετικό αυτή τη φορά.  

>>> Αυτούσιο: Αυτό είναι το Σχέδιο για προσέλκυση εταιρειών στην Κύπρο <<<

Εξάλλου, μια τέτοια σκέψη – δηλαδή για ένα νέο σχέδιο, αλλά διαφορετικό από το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα – υπήρξε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης μέσω της οποίας καταργείτο το γνωστό Σχέδιο Πολιτογράφησης μέσω επενδύσεων.

Μάλιστα, επιχειρηματικοί κύκλοι της Κύπρου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες εάν εντός ενός έτους μετά την κατάργηση του ΚΕΠ η κυβέρνηση δεν προχωρούσε με ένα νέο σχέδιο το οποίο ωστόσο δεν θα εστιαζόταν και πάλι στα ακίνητα.

Το εν λόγω Σχέδιο ανακοινώνεται σήμερα (15/10) στη 13:00 από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης για την προσέλκυση εταιρειών για δραστηριοποίηση ή/και επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κύπρο.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε και ο ίδιος ο Υπουργός στο πλαίσιο εκδήλωσης του Great Place to Work® Κύπρου, το σχέδιο κινήτρων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λιγότερους περιορισμούς όσον αφορά εργασιακά θέματα, δελεαστικά φορολογικά κίνητρα, δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης, ταχύτερους μηχανισμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για κατάργηση του Προγράμματος, λήφθηκε στις 13/10/2020 και με ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2020, μετά και το βίντεο που δημοσίευσε το Καταριανών συμφερόντων Πρακτορείο Al Jazzera.

 
17426